Gaziantep İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (GAİF) 2012, yarın saat 13.00'de düzenlenecek törenle kapılarını ilk kez açıyor.
7-9 Aralık tarihleri arasında Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde açık kalacak olan GAİF 2012, iş arayanlar ile işçi arayanları buluşturacak. Fuara yoğun talep olmasına rağmen firma sayısı kısıtlı tutuldu.
Gaziantep Çalışma ve İşkurumu İl Müdürü Siraç Ekin, 300 firma ve kuruluşun fuara katılmak için başvurduğunu, ancak sadece 75 firma ve kuruluşa yer verebildiklerini söyledi. Ekin, "Fuarda gıda, tekstil, turizm, hizmet ve plastik sektöründen katılan firmalar daha fazla. Uluslararası çalışan firmalar da çoğunlukta. Bu fuarla Gaziantep, yıl sonuna kadar 10 bin istihdam hedefini çok aşacak ve rekor kıracak" dedi.

HEDEF 30 BİN ZİYARETÇİ
Müdür Siraç Ekin, kuruma kayıtlı yaklaşık 42 bin işsize büyük bir imkan sunduklarını belirterek, bu fırsatı kaçırmayıp fuara katılmaları çağrısında bulundu.
Fuarı 3 gün boyunca 30 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini söyleyen Ekin, "Bu ziyaretler kapsamında fuar boyunca iş arayan en az 3 bin kişiye istihdam sağlanmasını hedefliyoruz. Fuarda uluslararası çalışan, çok sayıda istihdam sağlayan büyük ihracatçı firmaların yanı sıra, odalar, vakıflar, dezavantajlı grup dediğimiz engelli dernekler, Gaziantep Adliyesi Denetimli Serbestlik Şubesi de stant açacak. 22 kurum ve kuruluş bizim fuarda sponsor ve ortağımız. Fuara katılım için yoğun talep vardı. Ancak yerimizin sınırlı olması nedeniyle bunların sadece dörtte birini kabul edebildik. Gelecek yıl çok daha geniş katılımlı bir fuar düzenleyeceğiz" diye konuştu.

İŞVERENİN İSTEDİĞİ MESLEKİ KURSU AÇILACAK
Gaziantep Çalışma ve İşkurumu Müdürü Siraç Ekin, fuarda işverenlerle görüşerek özellikle hangi mesleki alanda eleman ihtiyacı varsa o alanda kurs açacaklarını da söyledi. Fuar boyunca konferans ve paneller düzenleyeceklerini, istihdamın önemini vurgulayacaklarını kaydeden Ekin, "Fuarımız diğer illerde düzenlenen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'ndan çok daha geniş kapsamlı olacak. Uzmanlar ve iş adamları tarafından çeşitli konferans ve paneller düzenlenecek. Gaziantep dışından gelen çok sayıda konuşmacılarımız var. Bu panellere katılan iş arayanlara da sürpriz hediyelerimiz olacak" ifadelerini kullandı.

İŞ ARAYANLARA MESLEKİ YÖNLENDİRME
Hiçbir mesleği olmayan kişilerin özellikle kabiliyetlerine göre bir mesleğe yönlendirme çalışmasının da bu fuarda yapılacağını aktaran Ekin, "Kalifiye olmayan çok sayıda işsiz vatandaşımız var. Bunlara şu alanda daha fazla ihtiyaç var, sen şu kursa katılırsan iş bulabilirsin şeklinde yönlendirme yapılacak. Böylece açacağımız kurslarla onları mesleğe kavuşturup daha rahat iş bulmalarını sağlayacağız. Çok mükemmel bir fuar olacağını ve hedefine ulaşacağını şimdiden söyleyebiliriz. Bütün Gaziantepli vatandaşlarımızı fuara davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
(MAD-MAD-SO-Y)

06.12.2012 13:06:59 TSI

Editör: Wan Haber