Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in katılımıyla Gaffar Okkan ve beş silah arkadaşı için anma töreni düzenlendi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından polis evinde düzenlenen anma töreni, Diyarbakır'da şehit edilen Ali Gaffar Okkan ve beş silah arkadaşı için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ali Gaffar Okkan'ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle devam eden anma töreninde konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, "Ali Gaffar Okkan, görevine bağlı, atandığı Diyarbakır'a sevdalı ve çok büyük bir sevdayla görevini yapan ağabeyimizdi. Kendisinden en güzel Diyarbakırlılar bahseder. Diyarbakırlılar, 'Bize insan gibi davrandı. Bizimle oturdu, bizimle çay içti, dükkanımıza gelip ekmeğimizi paylaştı. Halimizi hatırımızı sordu. Evimize geldi. Bizden biri gibi oldu ve her tarafta huzur içerisinde yaşayan, sabahlara kadar rahat gezelim diye bize hizmet etti' ifadeleri Gaffar ağabeyin nasıl bir emniyet müdürlüğü yaptığını anlatan en güzel ifadelerdir. Çamurda oynayan çocuktan, seyahate giden yaşlıya kadar, kendi görevi olmayan bir sürü şeyi görev addederek, insan odaklı, hizmet anlayışı ile insana, Diyarbakırlıya hizmet vermeye çalışmış güzeller güzeli bir insandır" dedi.
Gaffar Okkan'ın zırhlı araç kullanmayışının nedeninin asaletinden ve kahramanlığından olduğunu kaydeden Güven, "Gaffar Okkan olmak kolay değildir. Kahramanlığından ve asaletinden zırhlı araç kullanmayışı ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor. Ben insanlar arasında insanım mesajı vermiş. Ben sizin gibiyim demiştir. Kendi memurunun, en alt rütbelinin kullandığı tarzda zırhsız araca binmek onun asaletidir. Bu herkese nasip olmaz. Burada göreve başlarken de söylemiştim. Gaffar Okkan olmak kolay değildir. Asil bir insan, beklentisiz bir insan, bulunduğu makama çok şey katar. Bugün karanfilleri bırakmaya gittiğimizde bu kadar çocuğun gelmesi, bu kadar insanın teveccüh göstermesi, imam efendi dua ederken evlerinin pencerelerinden dualara eşlik eden bir sürü insanın oluşu, kahvelerde, dükkanlarda herkesin ellerini açıp Ali Gaffar Okkan için dua etmesi her şeyi gözler önüne seriyor. Bu çok büyük bir onurdur. Çok büyük bir şereftir. İnşallah, çok zor olan, çıtayı çok yükseklere çıkardığı bu görevi layığıyla yapmak arkadaşlarımla beraber bana da nasip olur. İnşallah biz de onun adına layık oluruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin onurunu, şerefini yaşatırız, bu güzel ve asil insanlara hizmetkar oluruz" diye konuştu.
Güven'in konuşmasının ardından Gaffar Okkan'ın görüntüleri gösterildi. Gaffar Okkan'ın cenaze görüntülerinin gösterildiği sırada Emniyet Müdürü Recep Güven, genç Ali Gaffar Polat ve davetlilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Anma töreninde Gaffar Okkan'ın şehit edildiği gün doğan ve şehit emniyet müdürünün adını alan Ali Gaffar Polat'a, doğum günü hediyesi olarak emniyet müdürü şapkası verildi. Şapkayı alarak polis selamı veren genç Ali Gaffar, tören boyunca gözyaşlarını tutamayarak hayatında hiç göremediği isim babası için ağladı.
Güven, etkinliğe katılan çocuklarla yemek yedikten sonra, çocuklara oyuncak dağıttı.
(YUK-AKK-AŞ-Y)

24.01.2013 15:12:48 TSI

Editör: Wan Haber