Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Malatya'da, Futsal ligine katılan takımların antrenörlerine, "Futsal Antrenör Gelişim Semineri" verildi.
Atatürk Spor Salonu toplantı salonuna gerçekleştirilen eğitim seminerine TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Futbol İl Temsilcisi Kahraman Fırat, Malatya Saha Komiserleri Derneği Başkan Vekili Nurettin Doğan ile antrenörler katıldı.
Seminer öncesinde bir konuşma yapan TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, TFF'nin futsalı kulüpler bazına indirdiğine dikkat çekerek, yeni gelişmekte olan futsal sporunda Malatya'nın başarılı olacağına inandıklarını söyledi.
Malatya'da futsal sporuna yoğun bir ilgi ve katılımın olduğunu ifade ederek, "Müsabakalar öncesi TFF tarafından futsal sporuyla ilgili gelişim seminerleri düzenleniyor. İnşallah Malatya, her branşta olduğu gibi futsal sporunun da üstesinden gelecektir. Bu anlamda bu spor dalına yoğun bir ilgi var. TFF Futbol Geliştirme Direktörlüğümüz tarafından futsal sporunun daha iyi anlaşılması ve uygulanması adına antrenörlerimize seminerler veriliyor" dedi.
MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir ise, futsal liginin geçmişte Malatya'da yapıldığına değinerek, futsal sporuna yabancı olmadıklarını, verilen eğitimle birlikte sporun Malatya'da daha iyi yapılacağını kaydetti.
Futsal Ligi'nin TFF ve ASKF ortaklığıyla yapıldığını söyleyerek, "Kulüplerin olmadığı bir yerde ligin oluşması gerçekten çok zor. Malatya'da da birçok kulübümüz futsala teveccüh gösterdi. Bu anlamda seminerimiz yapılacak ve daha sonra da ligimizi başlatacağız" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından seminere geçildi. Futsal A Milli Takım Antrenörü Suat Okyar, Malatyalı antrenörlere Futsal, futsalın temel prensipleri ve sistemleri, futsal oyun kuralları ile antrenman konularında bilgiler verdi.
Okyar, Futsalın yeni gelişmekte olan bir oyun olduğunu kaydederek, futsal oyunu hakkında detaylı bilgiler vermek amacıyla eğitim seminerleri düzenlediklerini belirtti.
2 gün sürecek seminerde antrenörlere uygulamalı eğitimde verilecek.
(FD-RFK-S)

10.12.2012 14:16:35 TSI

Editör: Wan Haber