Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün girişimiyle kurulan kadın takımı ilk kuruluşunda futbolcu bulmakta zorluk yaşarken, şuan 50 futbolcusuyla ligde kıran kıran mücadele veriyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un şu anda bünyesinde yaklaşık 50 kadın futbolcuyu barındırdığını ifade eden Sarı-Kırmızılı ekibin teknik direktörü Filiz Atay, takımda top koşturan futbolcuların değişik hikayeleri olsa da ortak noktaları futbola olan aşkları olduğunu söyledi. Atay, takımın yapılanma sürecinde özellikle futbolcu arayışında birçok sorunla karşılaştıklarını belirterek, bu sorunu futbola olan aşkları ve azimleriyle yendiklerini belirtti. Başlangıç sürecinde takımı 7 kadın futbolcuyla kurduklarını ve her geçen gün bu sayının artarak 50'ye ulaştığını ifade eden Atay, kadın futbolcuları bulmak için sokak sokak dolaştıklarını ve mahalle aralarında futbol oynayan kadın arkadaşları bularak takım kurma fikrini onlarla paylaştıklarını aktardı. Atay, "Kadınların futbol fikirlerine sıcak bakmalarına rağmen işin zor kısmının aileleri ikna etmek oldu. Birçok aile çocuklarının futbol oynamalarına karşı çıktı, fakat kendilerinin ıslarlı tutumu karşısında ve kadın arkadaşların futbol oynama isteğinin ağır basması sonucunda aileleri ikna etmeyi başardık" dedi.
SOKAKTAN SAHAYA
Kadın futbol takımının forvet oyuncusu olan Zelal Baturay, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile tanışma hikayesinin ise oldukça ilginç olduğunu anlatarak, başta ailesi olmak üzere komşularının da sert tepkisiyle karşı karşıya kalmasına rağmen sokaklarda futbol oynamaya devam ettiğini söyledi. Baturay, kadın nasıl futbol oynar gibi tepkiler almasına karşın futbola olan aşkından vazgeçmediğini ve futbola olan aşkının aksine her geçen gün daha da güçlendiğini ifade ederek, en büyük destekçilerinin ise tribünde onları izlemeye gelen taraftarlar olduğunu belirtti. Baturay, kadınlar liginde 29 golle en çok gol atmanın yanı sıra futbol prensi yarışmasında bin 500 erkek futbolcuyu da geride bıraktığını dile getirdi.
"ELİMİZİN HAMURUYLA FUTBOL OYNUYORUZ"
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kadın futbol takımının bir diğer başarılı forvet oyuncusu Safiye Uçar ise çocukluğundan beri futbolu çok sevdiğini ve bu oyuna sokaklarda başladığını daha sonra da Sarı-kırmızılı ekiple tanışarak, sokaktan sahalara indiğini ifade etti. 'Futbolun erkek işi olduğunu ve elinizin hamuruyla erkek işine karışmayın' şeklindeki sorunlarla karşılaştıklarını belirten Uçar, buna rağmen futbol oynamaktan vazgeçmediğini söyledi.
Takım içindeki lakabı kadın Messi olan Gülbahar Aktepe lise 3. sınıf öğrencisi olduğunu ve ilk önce ailesinin futbol oynamasına karşı çıkmasına rağmen futbol aşkından vazgeçmediğini söyledi. Baba ve ağabeyinin ona karşı çıkıp ilk zamanlarda futbol oynamasına izin vermediğini dile getiren Aktepe, şimdi ise ailesinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kadın futbol takımının tüm maçlarını tribünden takip edip en büyük taraftarı konumunda olduğunu kaydetti.
(ÜN-AKK-S)

04.01.2013 16:15:47 TSI

Editör: Wan Haber