Açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyespor Kulübü Basın Sözcüsü Naci Kaçmaz, Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Yönetimi’nin göreve geldikten sonra sadece futbol takımı ile değil aynı zamanda salon sporları, bireysel sporlar, kadın futbol takımı gibi spor branşlarını da bünyesinde topladıklarını ve bu alanlarda 30'dan fazla antrenörle çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Kaçmaz, "Bireysel sporlarda judocumuz Esmer Taşkın Türkiye geneli yapılan yarışmada Türkiye 3’üncüsü olmuştur. Antrenörümüz Hüseyin Esen’in çalıştırdığı atletimiz Mehmet Akkoyun Mersin'de yapılan 10 bin metre Avrupa Baraj Koşusu’nda 28.45'lik bir derece yaparak barajı geçmiştir. Sporcumuz bu derecesi ile Makedonya'da yapılacak Avrupa 10 bin metre kupasında ve Ağustos ayında İsviçre'de yapılacak Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmıştır” şeklinde konuştu.


Atletizm Hocası Hüseyin Esen ise, Avrupa şampiyonasından madalya ile döneceklerini ifade ederek, “Umuyorum ki çalışmalarımızı daha iyi ortamlarda, daha iyi şartlarda yaparak bunların karşılığını madalya olarak alırız" dedi.


Van halkından gerekli desteği beklediklerini ifade eden Esen, herhangi bir sponsorlarının olmadığını, bundan dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Esen, bu sporcuların Van'ın değerleri olduğunu ve bunun için de sporculara sahip çıkılması gerektiğini söyleyerek, sporcularının yaptığı derecenin Van’da ilk defa yapılmış bir derece olduğunu, bundan dolayı sporcularını kutladıklarını dile getirdi.

Başarısını Büyükşehir Belediyesispor Kulübü’ne destek veren Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya’ya borçlu olduğunu ifade eden Mehmet Akkoyun, Avrupa’da yapılacak olan atletizm yarışmasında dereceye girerek madalya almayı hedeflediğini söyledi. Milli atlet Mehmet Akkoyun, Bekir Kaya’ya spor kulübüne verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, başarmanın en büyük sırrının azim olduğunu ifade etti.

Editör: Wan Haber