FIFA yöneticisi Marco van Basten, futbolda köklü değişikliklerin yaşanabileceğinin sinyallerini verdi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Basten futbolda tartışmaya açılan yeni kuralları şöyle anlattı:

MAÇ SÜRESİ: Maçların son 10 dakikasının, tam 10 dakika olarak oynanmasını düşünüyoruz. Topun dışarı çıktığı, rakibin yere yattığı vb. anlarda süre duracak. Çünkü kazanan takımlar, maçın sonlarına doğru, zaman geçirmek için her şeyi yapabiliyorlar. Oyun çok daha efektif oynanmalı.

OFSAYT: Ofsaytsız bir futbolun nasıl olabileceğini çok merak ediyorum. Korkarım ki, birçok kişi buna karşı çıkacak. Bana kalırsa, ofsayt kuralını kaldırmak, oyunu daha ilgi çekici kılacak. Hücum oyuncuları, gol için daha çok şans bulacak, böylece daha fazla gol atılacak. Taraftarlar da bunu görmek istiyor.

SARI KART: Bir başka fikir ise, oyuncuya sarı kart vermek yerine 5 ya da 10 dakikalık süre cezası vermek. Bu ceza bence daha korkutucu. 11’e karşı 10 kişiyle oynamak daha zor.

PENALTI: 8 saniye içinde tamamlanması gereken, farklı bir uygulamaya gidilebilir. Kaleci ceza sahasının dışına çıkarsa, otomatik olarak gol sayılıyor. Oyuncu da topu orta sahadan alıp kalecinin üzerine doğru giderek gol atmaya çalışıyor. Penaltının yerini böyle bir uygulama alabilir. Daha ilgi çekici olacaktır. (gazeteduvar)

Editör: Wan Haber