Bitlis'i Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) temsil eden tek takım olan Tatvan Gençlerbirliği Spor oyuncuları, kardan temizletilmeyen sahalarını kendileri temizliyor.
İkisi Fildişi sahillerinden oyuncular ve teknik heyet, tam kadro halinde sabahın erken saatlerinde sahaya antrenman yapmak yerine ellerinde kürek ve el arabalarıyla geldiler. Karlar altındaki sahayı temizleyen teknik direktör ve futbolcular, kar küreme araçlarının destek vermemesi halinde 100 metre uzunluğunda ve 64 metre genişliğindeki sahayı en erken 2 ayda temizlemeyi hedefliyorlar. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tatvan Gençlerbirliği Spor Teknik Direktörü Murat Ebe, 3. ligde mücadele eden Kastamonuspor'dan geldiğini hatırlatarak, "Bir süredir takımın başındayım. Bitlis'i BAL ligi'nde temsil eden tek takımız. Ancak bir takım sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılarımızın en başında karın ana vatanı Bitlis'te bulunan sahamız karlar altında ve temizlenmiyor. Tatvan'daki bu sahamız temizlenmediği için maçlarımızı mecburen dış sahalarda oynuyoruz. Bu da bizim sık sık puan kaybetmemize neden oluyor" dedi.

"TEK TEMENNİMİZ YETKİLİLERİN BU KONUDA BİZE YARDIMCI OLMALARI"
Son çare olarak futbolcularıyla birlikte ellerine kürekler alarak sahayı kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştıklarını ifade eden teknik direktör Murat Ebe, "Sabahın erken saatlerinde elimize kürekleri alıp sahaya geliyoruz. Ancak sahaya gelmemizdeki amaç, idman yapmak ya da maçlara hazırlanmak değildir. Sadece kar altında olan sahamızı bir an önce temizleyip maçlarımızı ve idmanlarımızı burada yapacak düzeye getirmektir. Bu nedenle futbolcularımızla birlikte yaklaşık 1,5 metreyi bulan ve kale direklerinin bile içinde hemen hemen kaybolduğu karı el arabaları ve kucağımızda sahadan çıkarıyoruz. Tek temennimiz yetkililerin bu konuda bize yardımcı olmalarıdır. Yoksa biz kendi çabalarımızla sahayı temizlemeye çalışırsak 2 ya da 3 ayda ancak temizleyebiliriz. Sahamız bir an önce temizlenirse inşallah kendi seyircilerimiz önünde daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

BÜLENT ÇELİK: "90 DAKİKALIK MAÇIN ARDINDAN GELİP SAHA TEMİZLİĞİ YAPIYORUZ"
Tatvan Gençlerbirliği Spor Genel Kaptanı Bülent Çelik ise, dış sahalarda yaptıkları maçlarını artık kendi sahalarında yapmak istediklerini söyledi. Yetkililerden bu konuda yardım isteyen Çelik, "Bu gün sahamızda önümüzdeki maça hazırlanmak ve idman yapmak yerine maalesef futbolcu kardeşlerimle birlikte elimizde kürek kar temizliği yapıyoruz. Bu yüzden maçlara hazırlanamıyoruz. 90 dakikalık maçın ardından gelip saha temizliği yapıyoruz" diye konuştu.

YANNICK ALEX KORE: "BİZE DESTEK ÇIKSINLAR"
Takıma Fildişi Sahilleri'nden gelen Yannick Alex Kore ise, karı hayatında ilk defa Bitlis'te gördüğünü belirtti. Daha öncesinde hiç kar görmediğini anlatan Alex, "Burada çok kar var. Kar olduğu için idman yapamıyoruz. Sahamızı kendimiz açmaya çalışıyoruz. Ancak oda pek etkili olmuyor. Bu konuda bize biraz destek çıksınlar. İnşallah destek çıkılır ve sahamız temizlenirse Tatvan'ı amatör ligden bir üst lige çıkaracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

İBRAHİM ERDEM: "KENDİ SAHAMIZDA İDMAN YAPAMIYORUZ"
Takıma Mersin'den gelen futbolcu İbrahim Erdem ise, ilk defa doğu bölgesine geldiğini belirterek, "Kendi sahamızda idman yapamıyoruz. Kar nedeniyle farklı sahalarda ve kapalı sahalarda idman yapmak zorunda kalıyoruz. Şu anda da iş başa düştü. Mecburen aldık kürekleri geldik sahamızı temizlemeye çalışıyoruz" dedi.
Takıma Antalya'dan gelen Samet Sarıkaya da, "Bitlis'in BAL'da olan tek takımı olmamızın yanında sahamızı temizlememiz bakımından da ülkemizin tek takımı sayılırız. Sahamız bir an önce açılsın" diye konuştu.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Şahin Bakikol, Tatvan'daki sahanın sentetik zeminli saha olduğunu ve bu yüzden sahanın iş makinesiyle temizlenmesinin mümkün olmadığını belirtti. Sahanın temizlenmesinde kullanılacak olan ekipmanın ise 100 kilogramı geçmemesi gerektiğine dikkat çeken Bakikol, "Tatvan ilçemizdeki futbol sahamız bilindiği üzere sentetik zeminli bir sahadır. Bu yüzden sahanın içerisinin iş makinesiyle temizlenmesi söz konusu olamaz. Çünkü sentetik zeminli bir sahanın üstünde en fazla 100 kiloluk bir ağırlık çıkarılabilir. Bunun dışında sahada yapılacak uygulamalar zemine büyük ölçüde zarar verir ve bunun maliyeti 1 milyon TL'yi bulur. Bunun yanında 100 metre uzunluğunda ve 64 metre genişliğindeki sahanın içerisinde 12 metre kar var. Bunun da insan gücüyle temizlenmesi imkansız. Ayrıca Tatvan Emniyet Müdürlüğü'nün almış olduğu bir karar var. Kararda sahanın güvenliğinin sağlanması, çevre düzenlemesi ve çevresine çit çekilmesinde oluşan bir takım zorunluluklar var. Bu zorunlulukların yerine getirilmemesi durumunda saha açık olsa dahi Tatvan Emniyet Müdürlüğü tarafından maç oynatılmayacak" dedi.
(HO-MSA-BH-S)

05.02.2013 10:23:25 TSI

Editör: Wan Haber