Van Büyükşehir Belediyespor, ligin 15. haftasında deplasmanda karşılaştığı Darıca Gençlerbirliği'ne 3-0 yenilerek kümeye düşme yolunda emin adımlarla ilerliyor. İstenilen çıkışı bir türlü yakalayamayan Van Büyükşehir Belediyespor düşme hattından kurtulamadı. 8 haftadır 3 puana hasret olan Vanspor taraftarları sosyal medya üzerinden takıma ağır eleştirilerde bulunmaya devam ediyor. Sahipsiz memleketin sahipsiz takımı olan Vanspor, gelen geçen takımlara mutlak puanlar kaptırıyor. Başarısız bir yönetimden oluşan kulüpte fatura kulüp yönetimine ve futbolculara kesilmezken, son 8 yenilginin 4'ü Tarık Daşgün'e, 2'si yardımcı hocalara 2'si de Zeki Yılmaz'a kesilip geçiştiriliyor.

SAHİPSİZ MEMLEKETİN, RUHSUZ FUTBOLCULARI!
Van Büyükşehir Belediyespor'un son 8 maçtır galibiyet yüzünü göstermediği taraftarlar isyan bayrağını çekti. Vanspor'un kötü gidişatının tek sebebinin Vanspor kulüp yönetiminin ve Van Büyükşehir Belediyesinin olduğunu söyleyen taraftarlar, kulüp ve belediyeden öz eleştiri yapılmasını istedi. Vanspor'da forma giyen futbolcuların tümünün o formayı hak etmediğini belirten taraftarlar 'Formayı çıkarın, çıplak oynayın!' diyerek tepki gösterdi. Vanspor'u bu hale getirenleri Allah'a havale eden taraftarlar, milyonluk şehirin düşdüğü duruma üzülüyor.



Maça hızlı ve etkili başlayan iki takım da üç puan için mücadele etti. İki takımın mücadelesinde gülen taraf Darıca Gençlerbirliği oldu. Son haftalarda oynadığı kötü futboldan dolayı tepkileri üzerine çeken Van Büyükşehir Belediyespor ligin 15. Haftasında da mağlup olmaktan kurtulamadı.

Darıca Gençlerbirliği'nin golleri 49. Dakikada Emre Aktaş, 56. Dakikada Tuncay Fındıkçı ve 89. Dakikada Ömer Demircan'dan geldi.

Van Büyükşehir Belediyespor Zeki Yılmaz Teknik sorumluluğunda sahaya: Serkan Tunar, Muammer Erdoğdu, Rıdvan Okuş, Burak Koyuncu, Furkan Işıkdemir, Ali Kurt, Abdullah Temircan, Medeni Bingöl, Salih Tunar, Ömer Yıldız ve Murat Berge onbiri ile sahaya çıktı.

Darıca Gençlerbirliği ise Ramazan Silin Teknik sorumluluğunda sahaya: Kemal Canlı, Gökhan Şahin, Selçuk Baştürk, Hüseyin Erol, Uğur Taşdemir, Can Morgül, Burak Sürmeli, Sinan Turan, Tuncay Fındıkçı, İbrahim Yılmaz ve Emre Aktaş onbiri ile çıktı.

Doğan Altun, Serdar İla, Uğur Akalp ve Abdurrahim Gargi hakem dörtlüsünün yönettiği karşılaşma saat 13.30'da Darıca İlçe Stadyumunda başladı.

Her iki takımda ilk yarıya kontrollü başladı. Zaman zaman iki takımda önemli pozisyonlara girdi. Takımlar buldukları önemli pozisyonları golle sonuçlandıramadı.

19. dakikada Darıca Gençlerbirliği takımında Tuncay Fındıkçı sarı kart gördü.

36. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Ali Kurt sarı kart gördü.

İki takımda buldukları pozisyonları değerlendiremeyince maçın ilk yarısı 0-0- eşitlikle tamamlandı.

İkinciyi yarıya hızlı ve etkili başlayan Darıca Gençlerbirliği 49. Dakikada 1-0 öne geçti. Gelişen Darıca Gençlerbirliği atağında topla buluşan Emre Aktaş fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

56. dakikada Darıca Gençlerbirliği durumu 2-0 yaptı. Gelişen Darıca Gençlerbirliği atağında topla buluşan Tuncay Fındıkçı topu ağlarla buluşturdu ve takımı 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

60. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Burak Koyuncu yerini Baran Basut'a bıraktı.

64. dakika Darıca Gençlerbirliği'nde Tuncay Fındıkçı yerini Ömer Demircan'a bıraktı.

76. Darıca Gençlerbirliği'nde Hüseyin Erol yerini Gökhan Öztürk'e bırakırken, İbrahim Yılmaz ise yerini Sadi Karaduman'a bıraktı.

82. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Ali Kurt yerini Mazlum Öndil'e bıraktı.

86. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Furkan Işıkdemir sarı kart gördü.

89. dakikada Darıca Gençlerbirliği durumu 3-0 yaptı. Gelişen Darıca Gençlerbirliği atağında topla buluşan Ömer Demircan fileleri havalandırarak takımının 3. Golünü kaydetmeyi başardı.

Maçta başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor Darıca Gençlerbirliği deplasmanından eli boş döndü.

Editör: Wan Haber