Van’ın amatör lig takımlarından Yolspor Futbol Kulübü bünyesinde spora yönelen çocuklar, antrenörleri tarafından sportif aktivitelerin yanı sıra çocuk istismarı ve mental eğitimi alıyor.

Çocukları sigara, alkol, uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan ve terör faaliyetlerinden korumak için böyle bir proje geliştirdiklerini söyleyen Yolspor Genel Koordinatörü Ufuk Beyde, sokaktan kopararak yetiştirdikleri çocukların kişisel gelişmelerine katkı sağladıklarını söyledi.

Yolspor Futbol Kulübünün 5 yıl önce bir amatör takım olarak kurulduğunu belirten Beyde, “Şu an açtığımız spor akademisi sayesinde Van’da bulunan kız ve erkek sporcularımız hem mental hem de sportif olarak eğitimlerine başladı. Eğitimlerimiz ücretsiz olarak iki yıl boyunca devam edecek. Eğitimlerini tamamlayan çocuklarımıza İpekyolu Halk Eğitim Müdürlüğünün vereceği sertifikaları dağıtacağız” dedi.

“Kötü alışkanlıkları bertaraf etmeye çalışıyoruz”

Çocuk istismarı ve teknolojinin getirdiği bazı zararlı alışkanlıkların önüne geçmek için çocuklara gerekli eğitimi verdiklerini ifade eden Beyde, “Burada verilen mental eğitimlerde çocukların; aile, okul ve arkadaş ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlıyoruz. 8-10, 11-12, 13-14, 15-16 ve 17-19 yaş grubunda yetişen öğrencilerimiz var. 8-10 yaş grubunda olan çocuklara mental eğitimi veren hocamız tarafından çocuk istismarı konusunda bilgi veriliyor. Teknolojik çağdayız. Çocuklarımız bir taraftan bilgisayar, bir taraftan akıllı cep telefonu ve tabletlerle ilgilenirken derslerinden çok geride kaldığı görülüyor. Bizlerde teknolojinin çocuklara ne kadar yararlı ve zararlı olduğunu birebir anlatıyoruz. Yabacı çizgi filmlerin illuminati olarak çocukların beynine yerleştirdiği bazı konular onları direkt etkiliyor. Bizlerde özellikle manevi yönden etkilenen çocuklarımıza mental hocamızın aracılığıyla söz konusu çizgi filmleri oynatıp, verilen kötü alışkanlıkları bertaraf etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Çocukların sokaktan edindiği kötü alışkanlıkları futbol sayesinde terk ettiğini belirten Beyde, şunları söyledi: 
“Tarihimizde 23 yaşında bir devlet kuran Osman Gazi, 22 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı başlatan Fatih Sultan Mehmet varken, bugün 20 yaşındaki çocuklarımız kahve açıp kapatıyorlar. Çocuklarımızın sigara ve uyuşturucu bağımlılığına, terör olaylarına karışmasına en büyük sebep sportif aktivitelerden uzak durmalarıdır. Bizlerin de amacı o çocukları buralardan kurtarmaktır. Buraya ilk gelen çocuklarda sigara alışkanlığı vardı. Ayrıca erken yaşta okulu terk eden öğrencilerimiz de vardı. Bizler burada futbolun bir araç olduğunu, amaç olmadığını birebir anlatarak çocukları yeniden okullarıyla buluşturduk.”

Öte yandan, Yolspor Bayan Futbol Takımının turnuvalarda gösterdiği başarı nedeniyle 4 bayan futbolcunun milli takım seçimlerine çağrıldığını belirten Beyde, bu yüzden çok gururlu olduklarını dile getirdi. (iha)

Editör: Wan Haber