Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakınındaki isimler meğer Fuat Avni'nin ana kaynaklarından biriymiş.

İstihbarat birimlerinin yaptığı çalışmada Fuat Avni hesabının ana kaynaklarının Cumhurbaşkanlığı başyaveri, özel kalem danışmanı, kuvvet komutanlarının ve Genelkurmay Başkanı'nın darbeye destek veren emir subayları çıktı.

Bu kişilerin hazırlanan istihbarat raporlarını, konuşulan kritik görüşmeleri Fuat Avni hesabına ilettikleri belirlendi.

Söz konusu Fuat Avni hesabının Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki gizli görüşmeler, Genelkurmay ve askeriye ile ilgili istihbari bilgileri bu kaynaklardan temin ederek paylaştığı belirlendi. 

ERDOĞAN'IN BAŞYAVERİ
Cemaatçiler Erdoğan'ın yanıbaşına kadar Başyaver Albay Ali Yazıcı aracılığı ile sokuldular. Şu anda gözaltında olan başyever o gece de Erdoğan'ın yerini tespit edebilmek için çok uğraştı. Bulabilmiş olsaydı Cumhurbaşkanı cemaatçiler tarafından öldürülecekti.

HULUSİ AKAR'IN EN YAKININDAKİ
Fethullahçıları öyle kritik noktalara yerleşmişler ki sadece Erdoğan'ın değil Genelkurmay Başkanı'nın da yanıbaşına yerleşmişler. Genelkurmay Başkanı'nın özel kalem müdürü de darbecilerle işbirliği yapmaktan gözaltında.

Dahası da var. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin kardeşi bile cemaatçi çıktı. Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı olan Tümgeneral Mehmet Dişli, darbe karşıtı görünerek, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ı bildiriyi imzalamaya ikna etmeye çalıştı. 

Kaynak: İnternethaber

Editör: Wan Haber