6-9 Aralık 2012 tarihleri arasında İzmir'de bu yıl 6.'sı düzenlenen 'Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nda Edremit Belediyesi'nin açtığı stant büyük ilgi gördü.
Bölgelerin turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen fuar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da farklı destinasyonlardan çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yaptı.
Otel ve seyahat acentelerinin yanı sıra kalkınma ajansları, belediyeler, otel ekipmanları tedarikçileri, araba kiralama ve hava yolu şirketleri, deniz ve kültür turizmi, kongre, inanç, sağlık, eğitim, yatçılık, golf, kış sporları, gastronomi gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar katıldı.
Edremit Belediyesi'nin ETO ile birlikte katıldığı fuarda, bölgemizden ayrıca Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, AYTUGEB (Ayvalık Turizmini Geliştirme Birliği), Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık, Altınova ve Küçükköy Belediye başkanlıkları yer aldı.
2013 sezonuna ilişkin bağlantıların kurulduğu,' Travel Turkey İzmir', İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nın tüm hollerinde birden gerçekleştirildi. 3 numaralı salonunun hemen girişinde yer alan Edremit standında Edremit Belediyesi Kültür Müdürü Özlem Dağlı, ETO Başkan Yardımcısı Adem Kuşçuoğlu, ETO Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Silcan bölgemizin tanıtımı için birlikte çalıştılar. Stantlarında çok sayıda turizm profesyonelini ağırlayan ekip, bölgemizle ilgili önümüzdeki süreçte kültür ve turizm adına yapılacak çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
Fuarın açılmasından sonra bazı stantları ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Edremit standını da ziyaret etti. Bölgemizin doğal güzelliklerinin, tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra zeytin ve zeytinyağının da tanıtımının yapıldığı stantta, Bakan
Günay'a zeytinyağı hediye edildi. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da Bakan Günay'a ünlü Yağcı bedir halısını takdim etti ve Balıkesir'de yapılması planlanan 2.konutların değerlendirilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. (BT)

07.12.2012 18:32:26 TSI

Editör: Wan Haber