Rıdvan CAN

 Van Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler tarafından Tuşba ismiyle basına tanıtılan, Erciş yolu üzeri OSB girişinde bulunan Fuar ve Kongre Merkezi’nin ismi değiştirilerek Ortadoğu EXPO Fuar ve Kongre Merkezi (OFKM) oldu. OFKM kapılarını ilk olarak 4-7 Eylül tarihleri arasında; 5. Van İnşaat Yapı ve İş Makineleri Fuarı ve 1. Belediye Ekipmanları ve Kent Mobilyaları Fuarı ile açmaya hazırlanıyor. 

 Basın mensuplarına OFKM’de isim değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulunan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Çok,  “ Fuar ve kongre merkezi gelecekte Ortadoğu'ya hitap edecek bir konuma sahip olacak. Bu nedenle isminin de Ortadoğu EXPO Fuar ve Kongre Merkezi olmasını uygun bulduk” diye konuştu.  

OFKM İSMİ TESCİLLENDİ

 Fuar ve Kongre Merkezi’nin Tuşba ilçe sınırları içerisinde bulunması nedeniyle isminin daha önce Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi olarak belirtildiğini vurgulayan OSB Başkanı Necmettin Çok, “  Biz Ortadoğu'ya hitap eden bir coğrafyadayız. Yanı başımızda, İran, Irak, Azerbaycan, Ermenistan gibi pazar payı yüksek komşularımız var. Bu anlamda büyük düşünerek ismin de buna uygun olmasını istedik. Müteşebbis heyeti ile görüşmeler yaparak fuar ve kongre merkezi isminin  " Ortadoğu EXPO Fuar ve Kongre Merkezi (OFKM)” olmasında karar kıldık. İsim tescilini de bu şekilde yaptırdık. OFKM’de ilk fuar 4 Eylül’de açılacak. İlk fuarda bir kısım eksiklerimiz olabilir.  Ancak en kısa sürede eksiklerimizi tamamlayarak modern fuar anlayışıyla hizmete vereceğiz” ifadelerinde bulundu.

 

 PLATFORMLARDA DİLE GETİRDİK

Van’da düzenlenen fuarların daha önceki yılarda kiralanan halı saha spor tesislerinde yapıldığını, bu görüntünün Van’a ve Vanlılara yakışmadığını ifade eden Çok,   “Sonuçta bölgeye ve yakın ülkelere hitap edecek nitelikte fuar ve kongre merkezine kavuştuk. OFKM toplam 18 bin 655 metrekare arazi üzerinde kuruldu. Bunun 10 bin metre karesi kapalı alandır.  Kapalı alanın 7 bin 500 metrekaresi sergi salonlarına, 5 bin 500 metrekaresi idari birime, geri kalan kısmı da VİP salonları ve toplantı yerlerine ayrılmıştır. 2 bin 500 metrekare kapalı, 8 bin 500 metrekare de açık otopark alanımız bulunmaktadır. Van OFKM arazi bedeli hariç, toplam 25 bin liraya mal olacak.  OFKM bölge ticaretinin buluşma noktası olacak “ dedi.

 

IRAK VE İRAN’DAN KATILIM OLACAK

Asya Ajans ve Fuarcılık Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler de, “ OFKM ilimize yakışan bir isim oldu. Fuar alanımıza verilen isim, Ortadoğu ile yapacağımız ticarette birbirini tamamlıyor. Her zaman hedeflerin büyük olması lazım. OFKM’de ilk fuar 4-7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.  Yoğun bir çalışma içindeyiz.  4-7 Eylül tarihleri arasında; 5. İnşaat Yapı ve İş Makineleri Fuarı" ve "1. Belediye İhtiyaçları ve Kent Mobilyaları Fuarı"  ile OFKM kapılarını ziyaretçilerine açacak.   İran ve Irak pazarlarında yaptığımız çalışmalar sonucu bu ülkelerden katılımcı firmalar fuarda yer alacak.  Fuarı ilimizin ve bölgemizin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin dünyaya tanıtılması açısından son derece önemli görüyoruz’’ dedi.

Kaynak : VANSESİ - RIDVAN CAN

Editör: Wan Haber