Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre ve Pazaryeri inşaat alanında incelemelerde bulundu.
İnşaatın depreme dayanıklı olarak inşa edildiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, "Çelik sistemle 3 katlı otopark yapıyoruz. Buradaki mevcut alanımız 35 bin metrekareydi. Biz bunu 50 bin metrekareye çıkardık. Böylece bu alanda uluslararası da bir fuar yapma imkanına kavuşuyoruz. Otopark ve Gökkubbe Isparta'ya vizyon kazandıracak bir projedir. Çalışmalarımız hızla devam ediyor ve 30 Ağustos'ta tamamlanacak" dedi.
Gökkubbe inşaatında önemli bir mesafe kat edildiğini belirten Başkan Günaydın, 100 metre çapında inşa edilen Gökkubbe'nin kolonlarının dökümünün devam ettiğini söyledi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Kolonlarımız sağlam yapılıyor. Isparta'mız birinci derece deprem bölgesinde. Depreme dayanıklı inşaatlar yapıyoruz. Gökkubbe yüzlerce yıl ileriye dönük olarak yapılıyor. Projemiz şimdiden Isparta'ya hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
(FK-SK-Y)

11.02.2013 15:49:10 TSI

Editör: Wan Haber