Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörlüğü ile Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.
Elazığ Adliye Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen protokol imza törenine; Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazez, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Çetin Gençer, E Tipi Kapalı Cezaevi Savcısı Cemalettin Şimşek ve davetliler katıldı. Protokol töreninde konuşan FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, FÜ olarak çeşitli kamu kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yaptıklarını belirterek, bugün de Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Ceza İnfaz Kurumu ve adliye çalışanlarına yönelik yapılacak olan eğitimlerle ilgili protokol imzalayacaklarını söyledi.
Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal ise FÜ Rektörlüğü ile başsavcılığa bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü faaliyetlerinin birlikte yürütülmesini amaçladıklarını söyledi. Çatal, "Bu vesileyle Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü arasında üç ayrı protokol imzalanacaktır. Protokolün temel amacı bu kurumlarda bulunan personel ile hükümlülerin Ceza İnfaz Kurumu'nda bulundukları süre içerisinde ve şartlı tahliyelerine hazırlanmaları aşamasında yapılacak iyileştirme, çalışmaya katkılarından dolayı Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ'a teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal ile Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ tarafından protokol imzalandı. Yapılan protokol gereği, serbest denetimli hükümlülerin serbest denetimli olarak üniversite birimlerinde çalıştırılması, Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlülerin AB projesi ve SODES projelerine katılımlarının sağlanması, kültürel ve sosyal programların birlikte yürütülmesi, adliye çalışanlarına kurumsal eğitim programlarının verilmesi ve FÜ Devlet Konservatuarı ile birlikte kadın mahkumlara yönelik çeşitli programlar oluşturulması amaçlandığı belirtildi.
(EK-AKK-Y)

11.02.2013 16:01:10 TSI

Editör: Wan Haber