Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi eski Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daveti ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) organizasyonunda Antalya'yı ziyaret eden Türkiye-Fransa Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Normandiya Senatörü Nathalie Goulet'i makamında kabul etti.
Senatör Goulet'i Antalya'da görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Ahmet Altıparmak, Antalya'nın turizm ve ticarette Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile entegre bir il olduğuna işaret ederek, işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Vali Altıparmak, "Avrupa'dan gelen misafirlerimizi nasıl rahat ettireceğimiz, insanlarla nasıl bir kaynaşma içinde olacakları noktasında elbette ki bir gayret içindeyiz" dedi. Vali Altıparmak, konuk senatöre 'Yaya Dostu Kent' gibi AB ile ortak yürütülen projeler ve 'Değerler Eğitimi' gibi yabancı misafirlere yönelik yürütülen çalışmaları anlattı.
Antalya'yı ziyaret etmekten büyük keyif duyduğunu belirten Senatör Nathalie Goulet de Türk-Fransız ilişkilerinde yetkili olduğunu belirterek, Fransız parlamentosunun dış ilişkiler komitesinde de önemli görevleri bulunduğunu belirtti. Bir Türk dostu olduğunu kaydeden Goulet, geçen yıl Fransız parlamentosuna gelen Ermeni tasarısına muhalefet ederek karşı oy kullandığını, aynı zamanda Azerbaycan'a yönelik te güzel çalışmaları olduğunu anlattı. Goulet, işbirliğini geliştirmek için her konuda hazır olduklarını söyledi.
Vali Altıparmak'ın senatör Goulet'e plaket verdiği ve Antalya kitabı hediye ettiği ziyarette, Antalya Serbest Bölgesi Genel Müdürü Zeki Gürses ile BAKA Koordinatörü Alaattin Özyürek de hazır bulundu.
(SK-Y)

15.02.2013 14:41:00 TSI

Editör: Wan Haber