Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Yunanistan'da yaşanan ekonomik kriz sonrası alınan kemer sıkma politikaları önlemleri hakkında ve Euro Bölgesi ülkeleriyle Yunanistan'ın ilişkilerini yeniden güçlendirmek için ülkeye bir günlük ziyarette bulundu.
Atina Havaalanı'nda Yunanistan Başbakanı Samaras tarafından askeri törenle karşılanan Hollande daha sonra Samaras'la ikili görüşmeye geçti. Yunan Ta Nea gazetesine açıklamada bulunan Hollande, "Yunanistan'a destek olmak için buradayım" dedi.
Fransız işletmecilerin Yunanistan'a yatırım yapacağına inandığını belirten Hollande ayrıca, "Birbirini destekleyen bu iki ülkenin dostluğunun tadını çıkarın. Ben halkımızın zorluklar yaşayan Yunan halkıyla dayanışma içinde olduğunu hissediyorum. Ziyaretim, Yunanistan'ın Avrupa'nın geleceğinde bir parça olarak yer alacağının bizler tarafından destekleneceği manasındadır" dedi.
Yunan hükümetinden yapılan açıklamada ise, "Hollande Yunanistan'ın Avrupa'da kalmasına destek vermek ve büyümeye elverişli bir program oluşturmak için ziyarette bulundu" dedi.
Hollande; bir günlük ziyareti süresince Başbakan Samaras dışında, Cumhurbaşkanı Carolos Papulyas ve Yunan Sosyalist Partisi Başkanı Evangelos Venizelos ile görüşmeler gerçekleştirecek.
Yunanistan'da 2011 yılında başlayan ekonomik kriz sonrası ülkede sıkı bir kemer sıkma politikası başlamıştı. Ülke AB yardım paketleri sonrası az da olsa ekonomik iyileşmeler göstermeye başladı.
(GS-D)

19.02.2013 15:24:46 TSI

Editör: Wan Haber