Fransa Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Mali'nin Konna kentinde kontrolün yeniden ordu birliklerinin eline geçtiğini söyledi.
Fransa Savunma Bakanlığı, Mali'deki Fransız hava operasyonları ve ardından başlatılan kara harekatıyla ilgili basını bilgilendirdi. Fransa Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Fransa'nın Mali'de hava saldırılarına başlamasını tetikleyen Konna kentinin yeniden ordu birliklerinin eline geçtiğini açıkladı. Fransa'nın Mali'de ilk olarak, militanların geri adım atması için hava operasyonu düzenlediğini, bunda da başarılı olunduğunu anlatan sözcü, daha sonra Mali ordusunun bölgeye hakim olması için kara harekatıyla militanların ilerleyişinin durdurulduğunu kaydetti.
Militanların kuzeydeki çöllerde çok geniş bir alanı aylardır denetim altında tutuklarını ifade eden sözcü, Fransız savaş uçaklarının militanlara ait mevzileri vururken, kara harekatıyla militanların önlerinin kesildiğini söyledi.
Sözcü ayrıca, Afrika'dan birçok ülkenin de Mali'deki yönetime destek vermek için bu ülkeye asker gönderdiğini ve bunların bir bölümünün Mali'ye ulaştığını belirtti.
Fransa'nın hava operasyonlarında zorlanmasının tek nedeninin uzun mesafede uçakların yakıt ikmali olduğunu savunan sözcü, Mali'deki asker sayısının da artırılacağını ifade etti.
(TS-İB-OK-D)

19.01.2013 10:54:32 TSI

Editör: Wan Haber