PSG’nin açık ara şampiyonluğunu ilan ettiği geçen yılın ardından, bu sene özellikle şampiyonluk mücadelesine katılabilmek için birçok farklı takım Fransa ligi adına transferler yapmayı sürdürüyor. Özellikle dünya kupasının bitişi ile birlikte bu kupa çerçevesinde gözde haline gelen birçok oyuncu Fransa ligindeki takımların radarına girmiş görünüyor. Üstelik Fransa'nın dünya kupasında şampiyonluğunu ilan etmesiyle birlikte Fransa ligi daha fazla ilgi görmeye başladı. Özellikle de Neymar gibi dünyanın en önemli oyuncuları arasında ismi geçen bu futbolcunun da Fransa liginde top koşturması, ligin daha ilgi çekici hale gelmesine önemli bir katkı yapmış durumdadır.



Farklı Liglerden Transfer Haberleri

Özellikle büyük takımlar dünya kupasının bitişini bekliyorlardı. Bu kupanın bitmesiyle birlikte Cristiano Ronaldo ya da Messi gibi oyuncuların dahi transfer haberleri çıkmaya başladı. Özellikle İspanya ve İngiltere ligindeki büyük takımlar kesenin ağzını sonuna kadar açmış görünüyor. Tabii aynı zamanda Brezilya ligi seçeneğine bağlı olarak şampiyonlar ligine geçen yıldan katılmaya hak kazanan takımlar da yine bu transfer rekabetine girmiş görünüyor. Tabii sadece Avrupa değil aynı zamanda ya da Rusya ligleri ile birlikte Türkiye ligi kapsamında da dünyaca takip edilen önemli transferler yapılmaya devam ediliyor.

Rekabet Bu Sene Keyifli Olacak

Özellikle birbirinden harika transferler eşliğinde değişik liglerdeki takımlar çok daha güçlü hale gelmeye başladı. Tabii transfer sezonu sona erene kadar daha birçok değişik transfer yine gerçekleşecektir. Bu kapsamda spor severlere ise sadece beklemek ve takip etmek kalıyor. Özellikle İngiltere ve İspanya ile birlikte Fransa veya Almanya ligi takımları hem şampiyonluk mücadelesini sürdürmek hem de şampiyonlar liginde en üst noktalara çıkabilmek adına yüksek bütçeli transferler yapmayı sürdürüyor. Aynı durum Türkiye'deki büyük takımlar içinde geçerliliğini koruyor.

Editör: Wan Haber