Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'te cuma günü meydana gelen saldırılarla ilgili Fransız parlamentosunda milletvekileri ve senatörlere seslendi. Artık savaşta olduklarını ilan eden Hollande, başkent Paris'teki saldırıların Suriye'de planlandığını, bazı Fransızların yardımıyla Belçika'dan yönlendirildiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, "Fransa savaştadır ama herhangi bir medeniyete karşı değil. Çünkü saldırıyı düzenleyenler herhangi bir medeniyeti temsil etmiyor. Bizim terörle mücadele etmemizi istemedikleri için bize karşı böyle bir saldırı düzenlediler. Baskı ve korku yaratmak istiyorlar, bu nedenle IŞİD'i yok etmeliyiz. Uluslararası toplum da buna destek vermeli. IŞİD’i yok etme gerekliliği bütün dünyanın gündeminde olmalı" dedi.

Terörizme karşı bir karar tasarısı benimsenmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni toplantıya çağırdığını da belirten Hollande, Fransa'nın Suriye'de IŞİD'e karşı hava operasyonlarının devam edeceğini belirtti.

"Nefes almadan, durmadan operasyanları sürdüreceğiz. Paris halkı şunu bilmeli ki, IŞİD tehdidini yok etmek için kararlılığımız devam edecektir. Suriye de bizim düşmanımız IŞİD'dir. Suriye'de ve Irak'ta IŞİD yok edilmeli çünkü Türkiye ve Lübnan'ı da tehdit etmektedir."


"OLAĞANÜSTÜ HAL UZATILMALI"
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, güvenliği sağlamak için olağanüstü hâlin 3 ay uzatılmasını ve operasyonların devam etmesini istediğini de belirtti.

"Bazı insanların vatandaşlığını geri alabiliriz" diye de ekleyen Fransa Cumhurbaşkanı, "Bu süreçte ulusa bir tehdit oluşturuyorsa ve bir terör ağına bulaşmışsa bu kişi Fransa'da da doğsa, onun Fransız vatandaşlığını elinden alabiliriz; aynı zamanda ülkeye tehdit oluşturan yabancılar da ülkeden hızla uzaklaştırılabilir" dedi.

Editör: Wan Haber