Forum Kayseri, eğitim ve öğretim yılının ilk dönemini tamamlayarak yarıyıl tatiline giren çocuklar için birbirinden renkli etkinliklerin bulunduğu bir program hazırladı.
Forum Kayseri'de, 26 Ocak'ta başlayacak 5 ayrı atölye etkinliğini içeren program, 10 Şubat'a kadar devam edecek. 16 gün boyunca her gün 14:00 ile 17:00 saatleri arasında düzenlenecek moda, geri dönüşüm, kukla hobi ve oyuncak atölyeleri ile çocuklar, tatillerini en iyi şekilde değerlendirecek. Minik ziyaretçileri için eğlenceli bir yarıyıl tatil etkinliği hazırlayan Forum Kayseri'de çocuklar, el becerileri ve yaratıcılıklarını geliştirerek günlük hayatta kullanılan ya da kullanılamaz hale gelen malzemelerden kendi hayal dünyalarını tasarıma dökecekler. Hobi Atölyesi ile günlük hayatta görmeye alıştığımız malzemeler Forum Kayseri'nin minik ziyaretçileri tarafından bambaşka bir şekle bürünecek. Keçeden kağıda, boncuktan pet şişeye kadar pek çok malzeme ile çocuklar yepyeni aksesuarlar, objeler ve eşyalar tasarlayacak.
Forum Kayseri'nin "Oyuncak Atölyesi" ile çocuklar boncuk, kumaş, keçe, elyaf, çorap gibi çeşitli malzemeler kullanarak kendi oyuncaklarını kendileri yapacak. Günlük hayatta çöp sayılabilecek malzemeler Forum Kayseri'nin Geri Dönüşüm Atölyesi'nde sıra dışı objelere dönüşecek. Minik parmaklar, gazete, kağıt tabak, pet şişe, pipet gibi materyalleri kullanarak yepyeni ve farklı objeler tasarlayacak. Bu etkinlik sayesinde atık malzemelerin geri dönüşümü sağlanacak ve çocuklar doğaya katkı sağlama bilinci edinecek.
Forum Kayseri'nin Moda Atölyesi'nde ise minikler, sıradan bir kıyafeti ya da aksesuarı hayal güçlerini ve el becerilerini kullanarak eşsiz bir tasarıma dönüştürecek. Bu etkinlik ile minikler, kendi tarzlarını keşfederek sıra dışı aksesuarlar ve kıyafetler tasarlayacak.
Öte yandan, minikler yün, kumaş, boncuk ve karton gibi malzemeler kullanarak hayal kahramanlarının kuklalarını yapacaklar. Malzemeler ise Forum Kayseri tarafından verilecek.
Bu arada, 25 26 27 Ocak tarihlerinde Forum Kayseri'de bulunan mağazalardan yapılan 100 TL'lik alışveriş fişi ile karnesini danışma noktasına getiren 3-10 yaşları arasındaki ilk 200 çocuk, Kayseri Rekreasyon Merkezi'nden ücretsiz jimnastik kursu kazanma fırsatı yakalayacak.
(ZB-Y)

25.01.2013 10:26:32 TSI

Editör: Wan Haber