İzmir'in Foça ilçesinde, seyir halindeki otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı yönden gelen otomobille çarpıştı. Kazada 2'si ağır 3 kişi yaralandı. Sıkıştığı otomobilinden uzun uğraşlar sonucunda çıkarılan bir yaralı ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı.
Kaza, bugün 15.30 sıralarında Foça'ya bağlı Ilıpınar köyü mevkinde meydana geldi. İddiaya göre, Foça'dan İzmir yönüne seyir halinde olan Şerife Barçın yönetimindeki 35 KA 9053 Plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine karşı yönden gelen Erkan Yanık idaresindeki 35 AC 4305 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan 35 AC 4305 plakalı otomobil takla atarak yol kenarında bulunan tarlaya yuvarlandı. Şerife Barçın yönetimindeki 35 KA 9053 plakalı otomobil ise olay yerinden yaklaşık 20 metre uzakta durabildi.
Kaza sırasında, 35 AC 4305 otomobille aynı yönde seyir eden Taha Serkut Yıldız yönetiminde ki 67 TN 702 plakalı otomobil de önünde meydana gelen kazaya karışmamak için direksiyonu kırdı. Yoldan çıkan otomobil şarampole uçtu. Kaza sonrası can pazarı yaşandı.
Hurdaya dönen 35 AC 4305 plakalı otomobilde sürücünün sıkışması üzerine AKS 110 ekiplerinden yardım istendi. Sürücü Erkan Yanık sıkıştığı yerden AKS 110 ekiplerinin ekiplerinin uzun uğraşları sonucu çıkarıldı.
İlk müdahalenin ardından 'riskli kırık' teşhisi konulan Erkan Yanık için İzmir'de ki 112 Acil Komuta Merkezi'nden ambulans helikopter istendi. Bölgede helikopterin inebileceği bir alan olmadığı için Jandarma ekipleri Foça-İzmir Kara yolunu trafiğe durdurdu. Ambulans helikopter Jandarma kontrolünde kara yoluna asfalt üzerine indi. Erkan Yanık ambulans helikopterle İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Erkan Yanık'ın yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındığı ve hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
Kaza sonrası asfalt üzerinde yatan 35 KA 9053 plakalı otomobilin sürücüsü Şerife Barçın ve yanında bulunan 6 yaşındaki bir kız çocuğu ise 112 Acil ambulansıyla Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Verdiği ilk ifadede kazaya karışmamak için direksiyonu kırıp şarampole uçtuğunu söyleyen 67 TN 702 plakalı otomobilin sürücüsü Taha Serkut Yıldız da kazayı yara almadan atlattı. Yıldız'ın ordu mensubu olduğu ve Foça'da görev yaptığı öğrenildi.
Kaza yerinde toplanan meraklı kalabalık, ekiplerin çalışmasını güçleştirdi. Kaza nedeniyle Jandarma ekipleri Foça-İzmir karayolunda trafiği bir süre kontrollü olarak sağladı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.Kullanılamaz halen gelen araçlar oto kurtarıcı yardımı ile olay yerinden çekildi.
(HE-ÖK-Y)

20.01.2013 18:17:27 TSI

Editör: Wan Haber