Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yapılan görüşme neticesinde 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için ittifak kararı aldı. Daha önce andımız, Kadir Mısırlıoğlu ve Rahip Brunson kararları nedeniyle fikir ayrılıklarına düşen hatta Bahçeli tarafından ittifak yapılmayacağı açıklanmıştı.

Bazı AK Parti'li ve MHP'li vekillerinde açıklamaları neticesinde iki parti arasında gerilen ipler araya Bahçeli ve Erdoğan'ın girmesi ile yumuşamıştı.

Bahçeli ve Erdoğan arasında yapılan görüşmelerden ittifak kararı çıktı. Bahçeli Ankara, İzmir ve İstanbul'da aday göstermeyeceklerini bu illerde AK Parti'nin adaylarını destekleyeceklerini ilan etti.

DEVLET BAHÇELİ AK PARTİ'YE OY VERECEK?

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin kametgah adresi Ankara olduğu için, 31 Mart 2019 seçimlerinde oyunu Ankara'da kullanacak. Ankara'da aday çıkarmayarak Ak Parti'nin adayını destekleyecek olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki'ye oy kullanacak. Bu durumda Devlet Bahçeli belki de Türk Siyasetinde nadir yaşanan bir olaya imza atarak muhalefet partisi iken iktidar partisine oy vermiş olacak.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE KENDİ PARTİLERİNE OY VERDİLER

24 Haziran seçimlerinde yapılan Cumhur İttifakında her iki partililer kendi partilerine oy verdi ve toplamda iki partinin aldığı oy cumhur ittifakı oyu olarak sayıldı.

KPSSCAFE.COM.TR 

Editör: Wan Haber