İpekyolu Belediye Meclis Toplantısı 3. oturumunda alınan karar doğrultusunda her yıl düzenlenen Flamingo Festivali, başta Şengal olmak üzere Orta Doğu’da yaşanan katliamlar nedeniyle iptal edildi. Meclis Başkan Vekili Cevdet Altındağ, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve AK Parti encümenlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, meclis bünyesinde kurulan Kültür Sanat ve Turizm Geliştirme Komisyonu tarafından hazırlanan komisyon raporu mecliste okundu. Kültür Sanat ve Turizm Geliştirme Komisyon Başkanı DBP’li Emine Yarat, komisyon olarak festivalin yapılmaması konusunda hem fikir olduklarını, meclis de komisyonun bu kararını dikkate almasını istedi.

Yarat, kararlarından vazgeçme nedeninin Şengal katliamı olduğunu belirterek, “Bir taraftan kardeşlerimiz, çocuklarımız katledilirken bizim şenlik ya da festival düzenlememiz doğru olmaz. Şengal ve Rojava’da İŞID çeteleri barbarca halkımızı katlediyor. Şengal halkımızın acısını paylaşıyor ve bu katliamları kınıyoruz” şeklinde konuştu.

DBP’li meclis üyesi Beritan Taha ise festival için harcanacak paranın Şengal halkına gönderilmesinin daha uygun olacağını belirtti.

Meclis Başkanı Cevdet Altındağ tarafından komisyonun bu tutumu oylamaya sunuldu. Yapılan oylamanın ardından İpekyolu Belediye Meclisi tarafından Flamingo Festivali iptal edildi.

Editör: Wan Haber