Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 3 yıl önce ağaçtan düşüp beli ve bacağı kırılan vatandaş, Romatem'de uygulanan fizik tedavi sonrasında normal hayatına yeniden döndü.
Vezirköprü'ye bağlı Susuz köyünde, 3 yıl önce ağaçtan düşüp beli ve ayağı kırılan ve ameliyat sonrası evinde kendi kendine tedavi uygulamaya çalışan 67 yaşındaki Hüseyin Çıplak'ın imdadına Romatem Hastanesi yetişti. Hastaya uygulanan fizik tedavi sonrasında topuk destekli yürüme aparatı takılınca, günlük işlerini yapmaya başlayan Hüseyin Çıplak'ın hayatı normale döndü.
Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde gerçekleştirilen tedavi ve uygulamalardan sonra yeniden hayata döndüğü belirten Hüseyin Çıplak, "Üç yıl önce ağaçtan düşmüştüm. Belim ve bacağım kırılmıştı. Ameliyat olduktan sonra alçı uygulandı. Ancak, bacağımdaki alçı tutmadığı için yeniden ameliyat oldum. Ancak yürüyemedim. Evde kendi kendime tedavi uygulamaya başladım. Tavana astığım iple ayağımı güçlendirmek istedim. Ama fayda etmedi. Romatem Hastanesi benim bu halimi duymuş, beni evimde ziyarete geldiler ve hastanemizde seni tedavi etmek istiyoruz dediler. Sağ olsunlar, beni köydeki evimden ambulansla alıp hastaneye getirdiler. Burada fizik tedavi uygulaması yapıldıktan sonra ayağıma topuk destekli yürüme aparatı takıldı, yürümeye başladım. Normal işlerimi görüyorum. Şükürler olsun" dedi.
Bu arada, tedaviyi gerçekleştiren Dr. Zehra Kocaağa, hastaneye getirildiğinde destek ve yardımla çok zor adım atabilen hastanın, fizyoterapist eşliğinde yapılan nörolojik rehabilitasyon tedavisiyle bağımsız merdiven çıkabilecek, koridorda uzun mesafe 20-25 dakika bağımsız yürüyebilecek duruma geldiğini söyledi.
(SAM-SLH-Y)

02.02.2013 16:01:37 TSI

Editör: Wan Haber