Müslümanlar üzerine vacip olan ve Ramazan ayında yapmaları gereken ibadetlerden fitrenin bu seneki miktarı açıklandı. Fitre bir kişinin bir günlük yiyeceği yemek miktarına göre belirleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, internet sitesinden yaptığı açıklamada bir kişinin bir günlük yemek ihtiyacının asgari olarak 15 TL olduğunu duyurdu. 

Ancak asgari olarak yapılan bu hesabın bile asgari ücret alan bir kişinin maaşının üzerinde olduğu ortaya çıktı. Asgari maaşın 1300 TL olduğu ülkemizde 4 kişilik ailesinin sadece yeme içme ihtiyaçlarını karşılamak isteyen bir asgari ücretlinin Diyanet’in belirlediği fitre miktarınca harcama yapması durumunda aylık harcamasının 1800 TL olduğu görülüyor. Kira, fatura, temel ihtiyaçlar da eklendiğinde asgari ücretlinin geçinmesinin mümkün olmadığı ortaya çıkıyor.

Saray’da verilen bir iftarla, 120 bin kişiye fitre verilirdi

Geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Saray'da din adamlarına verdiği iftarın maliyetini hesaplayan Mimarlar Odası, 1 milyon 800 bin TL'lik fatura çıkarmıştı. 29 din adamının katıldığı iftarda kişi başı servis maliyetinin 9 Bin 400 TL olduğu öne sürülmüştü.

Saray'daki bu iftarda kişi başına harcanan para ile 627 kişiye fitre verilebilir, yapılan toplam 1 Milyon 800 bin TL’lik harcama ile de 120 bin kişiye fitre verilebilir.

KAYNAK: ROTAHABER 

Editör: Wan Haber