Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde parkinson hastalığıyla mücadele eden Bahadır Demirezer, el tezgahında fıstık ezmesi satarak 40 bin TL'lik ameliyat parasını toplamaya çalışıyor.
2007 yılında yakalandığı parkinson hastalığıyla mücadele eden Bahadır Demirezer (34), ameliyatla beynine pil takılması için 40 bin TL olan ameliyat masrafını tanesi 50 kuruşa sattığı fıstık ezmeleri ile biriktirmeye çalışıyor. Maddi durumunun iyi olmadığını ve doktorların mutlaka ameliyat olması gerektiğini söylediğini belirten Demirezer, "Bana bakacak tek kişi olan annem çok yaşlı, ben ise hastayım. Maddi durumumuz ameliyat olabilmem için yeterli değil. Hastalığımdan dolayı pek bir iş yapamıyorum, ellerim titriyor. Kriz geldiğinde sol tarafıma eğilmek zorunda kalıyorum. Kriz yaklaşık 50 dakika sürüyor. Bu sürede vücudumda istemsiz hareketler oluyor. Kriz bazen yolda yürürken geliyor. Olduğum yerde kalıyorum. Yeşil kartımla ameliyat olamıyorum. Ameliyat masrafı 40 bin TL. Bunun 20 bin TL'sini devlet karşılıyor. Kalan 20 bin lirayı ise benim vermem gerekiyor" dedi.
El tezgahında başta fıstık ezmesi olmak üzere kuruyemiş sattığını belirten Demirezer, "Ameliyat parasını toplamaya çalışıyorum. Ama nereye kadar dayanabilirim, bu şekilde ne kadar para biriktirebilirim bilmiyorum. Allah kimseye dert verip derman aratmasın, yetkililerden yardım istiyorum" şeklinde konuştu
(SLÇ-CC-Y)

09.01.2013 14:42:22 TSI

Editör: Wan Haber