Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce'nin il genelindeki okullarda roman öğrencilerinin fişlendiği iddiasına İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı tarafından açıklık getirildi. Bardakçı; "Okullara gönderilen yazıda ifade hatası yapılmıştır. Hiçbir etnik kökene göre değil, tüm öğrencileri kapsayan bir çalışmadır" dedi.
ÖVDER İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce'nin, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullarda roman öğrenci tespiti yapıldığını öne sürerek uygulamayı 'fişleme' olarak nitelendirmesine İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı tarafından tepki gösterildi. Bardakçı, öğrencilerin devamsızlık durumlarının rutin olarak tespit edildiğini belirterek, okullara gönderilen yazıda ilgili memurun ifade hatasının bulunduğunu ve düzeltilerek tekrar okullara gönderildiği bilgisini verdi. Roman Dernekleri Başkanı Abdullan Cıstır ile de görüşülerek 'Eğitimde fırsat eşitliğine ilişkin çalışmalar yapıldığını aktaran Bardakçı, "Amaç Roman öğrencileri yönelik değil tüm öğrencilerin devamsızlık durumlarına ilişkin yapılan bir tespiti içermektedir. Yüzde yüz okullaştırma çalışmaları kapsamında devamsızlık ya da çeşitli nedenlerden dolayı okula devam edemeyen öğrencilerin tespit edilmesidir. Yüce'nin ifadesi çarpıtmadır. Bizim hiçbir belli etnik kökene yönelik özel bir girişimimiz söz konusu değildir. Okullara gönderilen yazıda memurun ifade hatası mevcuttur. İlgili yazı düzeltilerek tekrar okullaraz gönderilmiştir" dedi.
İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır da ÖVDER İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce'nin ifadelerinin aslını içermediğini açıklayarak, "Bugün için Öğrenci Velileri Derneği Başkanı Orhan Yüce'nin konuya 'fişleme' olarak baktıklarını ve okullara bu konuda özellikle roman ibaresi ile çocukların okula devamlılığı ile ilgili bilgilendirme yazısı gittiğini ve bundan rahatsız olunduğunu ifade ettiler. Kesinlikle konuya böyle bakmıyoruz eşitlik kavramı bağlamında geride olanı mevcuda yetiştirmek için spesifik bir eylem planı olarak algılamaktayız" dedi.
(AH-ÖK-Y)

31.01.2013 13:43:33 TSI

Editör: Wan Haber