Fiskobirlik Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Yönetim ve denetim kurulu raporlarının oy çokluğu ile kabul edildiği toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar ile delegelerden Ali Akar arasında tartışma yaşandı.
Fiskobirlik Mali Genel Kurul Toplantısında Trabzonlu delegelerden Ali Akar, genel kurul kitapçığında yer alan bazı maddeler hakkında bilgi almak istedi. Bunun üzerine kitapçıkların okunup incelenmesi için bir ay önce delegelere gönderildiği ifade edildi. Ali Akar, talebinde ısrarcı olunca Yenetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, araya girerek, "Usul ortada, yönetim kurulu burada. Bakanlık ordadır, yazılı olarak yazılır, cevap alamazsa şikayet eder. Temel mesele bu. Bunun dışındaki meseleler tamamen şovdur. Burası şov yeri değildir" dedi.
Ali Akar ise, kitapçıkta yer alanların tartışılması gerektiğini savunarak, "Bu kitapçığın hepsinin tartışılması gerekir. Biz üreticiyiz. Bizi buraya gönderen, 'git benim hakkımı koru' diyen insanlar, üreticiler için buradayız. Kitapçıkta ki (D) maddesinde birliğin geri kalan mallarının satılması yer alıyor. Sata sata bitiremedi, az kaldı zaten. Sonunu getirmeye çalışıyor Tasfiye Kurulu. Satılan gayrimenkuller bir buçuk kat daha fazla para ederdi. Bunun vebalinden kurtulamazsınız. Çocuklarınız ve torunlarınız bir gün yakanıza yapışacak. Bu kurum fındık alan, bedelini belirleyen bir kurumdu. Biz şuan fındık almayan, sadece delegeden fındık alan bir kurumun toplantısını yapıyoruz. Delege yapmak için fındık alan bir kurum haline geldi. Diyorlar ki memura 'maaşını az al, eğer azaltmazsan seni işten atacağım'. Sayın Bayraktar, siz maaşlarınızı indirdiniz mi? Yönetim kurulunun brüt maaşları 5 bin küsür, 4.5 milyar para alıyorlar. Üreticinin fındığı da parasını bekliyor. Ben hakkımı helal etmiyorum" diye konuştu
Yanıt vermek için söz alan Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, "Beş yıldır buraya çıkıp konuşanlar hep aynı şeyleri söylüyorlar" dedi. Bayraktar, "Konuşmacı geçen genel kurulda da Tuzla'daki araziden 60 trilyon kazanılacağını, Sürmene'deki tesisin 3 trilyon edeceğini söyledi. Nasıl bir anlayışı var bilmiyorum. Ama biz göreve geldiğimizde Tuzla'daki arazinin satış değeri 5 milyon dolardı. Ben orayı ilk genel kurulda 6 bin 600'e sattım. Ali Bey, Tuzla'daki araziden 60 trilyon kazanılırdı diyerek tamamen demagoji yapıyor. Ali Bey o kadar samimi ise, bu kadar üreticinin hakkını düşünüyor ise herkesi araması lazımdı. 'Bu arazi 10 trilyona satılıyor ama aslında 60 trilyon kazanılabilirdi' demesi lazımdı. Bu delegasyon beni de iyi tanıyor, Ali Beyi de iyi tanıyor. O yüzden sorun yapmıyorum. Kendisi buradaki herkesi anlamaz yerine koyuyor, kendisi ise her şeyi bilen anlayan konumuna koyuyor. Ali Beye yalan demeyeyim de yanlış biliyorsun diyorum. Benim zamanımda bu kurumun beş kuruş zarara uğradığını söyleyecek biri varsa ben buradayım. Personel giderimiz daha önce 2.5 trilyondu. Geçen yıl 1,5 trilyon, bugün ise 550 bin TL. Bu kurum kötüye gidiyorsa ben nasıl 20 trilyon kıdem tazminatı ödedim? 20 trilyonu üreticiye öder, kahraman olur giderdim" dedi.

"ALDIĞIMIZ MAAŞ TARTIŞMA KONUSU BİLE OLAMAZ"
Aldığı maaşı eleştirenlere cevap veren Bayraktar, "Bizim maaşlarımız ile ilgili konular konuşuluyor. Ben yine söylüyorum Fiskobirlik Yönetim Kurulunun maaşı konuşma konusu olmaz. Niye olmaz? Ben bütün şeylere imza atacağım, bütün gayrimenkulleri ben satacağım, her türlü artı eksi ve yetki bende olacak, maaş almayacağım yani? Anlamıyorum, nasıl tasavvur ediyorsunuz? Yönetim kurulunun maaşı bir yerde konu olmaz. Bir adama iflas etmiş yeri 'al sen, burayı düzelt' diyorsanız, maaşı konu olmaz" ifadelerini kullandı.

"BATAN KURUMDA YÖNETİCİLER BİZİ İCRAYA VERDİ"
Batan kurumda bir kısım yöneticilerin kendilerini icraya verdiğini belirten Bayraktar,"Bitmiş kurumda personel bize asgari 70-80 trilyon maliyete neden oldu. Ya ayrılan bizi icraya veriyor, icraya. Bu kurumun geleceği parlak, çok net söylüyorum. Bilânçomuz herkese açık. Çok net söylüyorum, bilançoyla ilgili bir sorun varsa ben buradayım. Bu kurum artık borcunu döndürebilme seviyesine gelmiştir. Bu kurum ayakta durabilmesi için yapması gereken her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır. Bu benim en rahat genel kurulum. 'Bir çok şeye rağmen çoktan gitmesi gerekirdi' düşüncesinin tersine en rahat genel kurulumu yapıyorum. Çünkü sizler sağduyu içinde her şeyin farkındasınız" dedi.
Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
(MB-BK-OK-Y)

12.01.2013 18:22:26 TSI

Editör: Wan Haber