Berk İlhan

Meydana gelen fırtına Van’da hayatı olumsuz etkilerken YYÜ kampüs civarında yer alan Bardakçı TOKİ sitelerinde fırtına nedeniyle uçan çatılar can kaybına neden olmazken park halinde olan araçların üstüne düşerek maddi zarara yol açtı.

Görgü tanığı ve ayni zamanda fırtınadan mağdur olan Mutlu Durmuş isimli vatandaş şunları söyledi: “ TOKİ Bardakçı konutlarında ikamet ediyorum. Fırtına cumartesi günü 18:20 sularında meydana geldi. Çıkan ses ve toz bulutuyla neye uğradığımızı anlamadık. Bazı sitelerin çatısı yerinden sökülerek gürültüyle uçtu.  Uçan çatılardan bir kısmı sitede park halinde bulunan benim aracım dahil olmak üzere 3 aracın üstüne düştü. Araçlarda ve çatılarında ciddi maddi hasarlar meydana geldi. Site sakinleri olarak korku dolu anlar yaşadık“ dedi

İŞÇİLİK VE MALZEME KÖTÜ

Olayın korkusunu üzerinden atlatan sakinleri benzer durumların her fırtına çıktığında yaşandığını belirterek AFAD ve TOKİ tarafından meydana gelen zarar ve  tahribatın kayıt  altına alınmasını isteyerek “YYÜ'de onlarca binada tek çatı uçmazken TOKİ konutlarında  çatıların uçması bize  göre  kalitesiz, eksik malzeme ve kötü işçilikten kaynaklanmaktadır. Meydana gelen zararın karşılanmasını ve TOKİ tarafından çatıların onarılmasını istiyoruz” dediler.

TOKİ yönetimine tepki gösteren site sakinler ve araç sahipleri karakola giderek TOKİ ve yüklenici firmadan şikayetçi oldular.

Editör: Wan Haber