İstanbul'da kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) memuru olarak tanıtarak işyerlerini dolandıran şüphelileri bir fırıncı yakalattı. Şüphelilerin fırın sahibini dolandırmaya çalıştıkları an, işyerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Alınan bilgiye göre, Beykoz'da bulunan bir fırına giden Burhanettin Y. (40), İbrahim M. (50) ile kimlikleri öğrenilemeyen 4 kişi, fırın sahibine SGK görevlileri olduğunu ileri sürerek denetim yapacaklarını söyledi. Zanlılar fırın sahibi R. E.'ye kaçak işçi çalıştırdığını belirterek ceza kesmek istedi. Gelenlerin dolandırıcı olduğunu anlayan R. E., dolandırıcıları polise yakalatmak için istenen paranın 500 Euro'sunu vererek kalan kısmını da randevu yerine sekreterinin getireceğini söyledi.
BULUŞMA YERİNE POLİS BASKINI
Dolandırıcılık olayını polise anlatan fırıncı, kadın sekreteri ile beraber güvenlik güçlerini randevu götürdü. Paranın geri kalanı almaya gelen şüphelilerden 2'si parayı alacakları esnada Yankesicilik ve dolandırıcılık ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınırken, 500 Euro'nun ise şüphelinin iç çamaşırından çıktı. Emniyette işlemleri biten Burhanettin Y. ile İbrahim M. adliyeye sevk edilirken diğer 2 zanlıyı arama çalışmaları devam ediyor.
DOLANDIRICILAR GÜVENLİK KAMERASINDA
Öte yandan, Beykoz'da bulunan fırına gelerek R.E.'yi dolandırmak isteyen sahte SGK memurların görüntüleri de güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, takım elbisesi giyinen ve ellerinde çanta olan şüpheliler geldikleri araçtan inerek fırına giriyorlar. Burada ofis bölüme geçen dolandırıcılar sandalyeye oturarak fırının sekreteri ile sohbet ediyorlar. Rahat tavırlar sergileyen şüphelilerin, daha sonra geldikleri araca binerek fırından gittikleri görünüyor.
Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
(ET-ÖK-Y)

25.01.2013 11:47:53 TSI

Editör: Wan Haber