Ramazan’ın son yıllarda yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte fırınlarda adeta sıcaklıkla imtihan olunduklarını ifade eden Haluk Enver, “Yaklaşık 10 yıldır bu mesleği yapıyorum. Ramazan’da gerçekten burada oruç tutmak zorluyor bizi, çünkü 300 derecelik ateşin önünde çalışıyoruz. Geçen seneye göre bu yıl biraz daha havalar serindir. Hem işimizi yapıp hem de orucumuzu tutmamız gerekiyor. Zor olsa da oruç farz olan bir ibadettir. Gün boyu buradayız, yaklaşık 9 saat ateşin önünde mesai yapıyoruz. Buna günlerin uzun olması ve sıcaklık eklenince doğrusu bizleri zorluyor. Ancak insan niyet edince Allah yardım ediyor” dedi.

“NORMAL ZAMANLARDA GÜNDE 10-15 LİTRE SU TÜKETİYORDUK”

Tandır ekmeği çıkaran Ömer Kamuş ise, Ramazan ayı öncesinde çok fazla su tükettiklerini belirterek, “Ramazan aylarında halkımız tandır ekmeğine daha fazla rağbet gösteriyor. Biz de buna paralel olarak daha çok mesai sarf ediyoruz. Ramazan aylarında bu sıcağa sabretmek gerçekten de zordur. Ramazan ayı öncesinde günde nerede bakılırsa 10-15 litre su tüketiyorduk. Şimdi daha çok susuzluktan rahatsız oluyoruz. Ancak ne yapalım, mecburiyetten dolayı çalışıyoruz. Normal şartlarda bile günlerin uzun olmasından dolayı oruç tutmak çok zor iken bizlerin bu sıcakta ekmek çıkarmamız çok daha zordur. Ama Allah yardım ediyor ki bizler oruçlarımızı tutabiliyoruz. Başka şekilde zaten bu mümkün değil” şeklinde konuştu.

“ÇOK ŞÜKÜR ZOR DA OLSA ORUÇLARIMIZI TUTUYORUZ.”

Fırın ustası Halil Değer ise, burada zorlu mesainin yanı sıra sıcaklıkla da imtihan olunduklarını belirterek, “Burada gün boyu bu sıcakta çalışıyoruz. Çok şükür zor da olsa oruçlarımızı tutuyoruz. Rabbim kabul etsin. Çalışmak zorundayız, neticede ekmek paramızdır. Sabah saat 06.00’dan akşam saat 20.00’ye kadar çalışıyoruz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber