Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, "Kültür Sanat Günleri" kapsamında Dünya ve Türk Sineması'nın seçkin yapıtlarının ele alındığı "Film Okuma" programını sürdürüyor.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi'nin Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi'nde gerçekleştirilen Film Okuma etkinlikleri bu ay Hamza Emekli rehberliğinde yürütülüyor. Film okuma etkinliği kapsamında yarın 4 Oscarlı "Müfreze" adlı film ele alınacak. Etkinlik 18.00'de başlayacak.
Film Okuma etkinliğinde ele alınacak olan "Müfreze"nin yönetmenliğini Oliver Stone yaptı. 1986 yapımı film, 4 Oscar ödülü ile sinema tarihin önemli yapıtları arasında yer alıyor. Yönetmenin başyapıtı sayılan filmde, fon müziği olarak Samuel Barber'in Adagio for Strings isimli eseri kullanılmıştır. Filmde Charlie Sheen, Tom Berenger, Willem Dafoe, Forest Whitaker, Kevin Dillon, Keith David, John C. McGinley ve Johnny Depp gibi isimler rol aldı. Yardımcı oyuncular Tom Berenger ve Willem Dafoe ise en iyi yardımcı erkek oyuncu akademi ödülü adayı olmuşlardır. Film en iyi yazıp, yönetilen senaryo ve en iyi görüntü yönetmeni dalında da Akademi Ödülüne aday gösterildi.
(MA-MA)

10.12.2012 14:45:08 TSI

Editör: Wan Haber