Filistin'de yapılacak seçimler için Filistin Merkez Seçim Komisyonu çalışmalarını başlattı. Bugün başlayan seçmen kayıtları bir hafta sürecek.
Filistin halkı, devlet olarak tüm dünyada tanınmak için demokrasi talebiyle sandığa gidecek. Gazze ve Batı Şeria'da yapılacak seçimler için Merkez Seçim Komisyonu kayıt çalışmalarını başlattı. Son senelerde Hamas ile El-Fetih arasındaki anlaşmazlıklardan ötürü Filistin'de seçim hazırlığı yapmak mümkün olamamış, iki rakip kesimin 17 Ocak'ta Kahire'de bir araya gelmeleriyle seçim hazırlıklarının başlatılmasına karar verilmişti. Seçimlerin kesin tarihi ise henüz ilan edilmedi.
Seçimlerin başarıyla gerçekleştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Hamas liderlerinden Sami Ebu Zuhri, "Biz Hamas olarak Gazze'de üzerimize düşeni yapıp, Merkezi Seçim Komisyonu'na yardımcı oluyoruz" dedi. Zuhri, "Bugün seçmen kayıtlarını güncelliyoruz. Bu, Filistinlilerin aralarında mutabakata vardıklarının alametidir. Seçim çalışmalarında El-Fetih'ten de aynı şekilde bizim gibi üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Seçim Komisyonu Başkanı Hanna Nasser ise, seçimlerin Filistin halkı için hayati derecede ehemmiyete sahip olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
"Filistin'e demokrasinin gelmesi için çok önemli bir zaman zarfı içerisindeyiz. Eğer herhangi bir şekilde bu çalışmalar zarar görür veya tehir edilirse bu hiç iyi neticeler vermez. Her halükarda seçimlerin yapılması için çalışıyoruz."
(CTŞ-CC-D)

11.02.2013 16:52:18 TSI

Editör: Wan Haber