Bir yazarın günlüğünden Filistin Tiyatroda...Tiyatro Oyununun yönetmenliğini ise Özgür Yalım üstlendi. "bireysel direniş örneği" şeklinde tanımladığı eserde, Alptekin Serdengeçti rol alıyor.Filistinde çekilen acılar ve dramlar Tiyatro sahnelerine taşınıyor. 


Bir yazarın günlük yazılarından konu olan Filistindeki tüm yaşanan olaylar acılar ve zulümler Devlet tiyatroları tarafından tiyatro sahnelerinde canlandıralacak.Tiyatro sahnesinde sahnelenen filistin konulu Oyunda, Filistin'in Batı Şeria bölgesini işgal eden İsrail ordusunun 2002'de Ramallah kentini bombalaması ve Raja Shehadeh ise evinde mahsur kalmasının ardından, tuttuğu günlüklerle hayatını sürdürmeye çalışmasını anlatıyor.


Devlet tiyatroları genel müdürlüğünce yapılan yazılı beyanatta İstanbul üsküdar tiyatro sahnesinde  Bülbül Susturulduğunda adlı oyun filistinde yaşanan dramları gözler önüne serdi.İngiliz yazar David Greig'in tiyatro sahnelerine yansıttığı ve bombaların evine hapsettiği insanların isyanı, savaşın arka yüzü ve ayakta kalmaya çalışan bir halkın gündelik yaşamı, Filistinli yazar, avukat ve insan hakları savunucusu Raja Shehadeh'in günlüklerinden alıyor.

 

filistin.jpg

 

ÖZGÜ YALIM KİMDİR?

Tiyatroya 1980 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda amatör olarak başladı. 1986 senesinde Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünü bitirip Devlet Tiyatroları'nda çalışmaya başladı. Bu süre içinde Dostlar Tiyatrosu, Fikret Hakan Tiyatrosu Tiyatro Stüdyosu gibi özel tiyatrolarda da oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. Devlet Tiyatroları'nda pek çok oyunda oyuncu ve yönetmen olarak çalışmıştır. Yalım, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünde oyunculuk eğitmenliği de yapmaktadır. Dostoyevski'nin aynı adlı romanından uyarlayıp-yönettiği 'Yeraltından Notlar' adlı oyunla 2007 Afife Tiyatro Ödülleri tarafından "En iyi yönetmen ödülüne" değer görülmüştür. Halen İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda çalışmalarına devam etmektedir.

Editör: Wan Haber