Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Yönetim Kurulu, Bayan Milli Takımlar Başantrenörlüğü görevine, bayan voleybolunun dünyaca ünlü İtalyan antrenörlerinden Massimo Barbolini'yi getirdi.
Yeni göreviyle ilgili ilk değerlendirmelerini Gençlik ve Spor Bakanlığının resmi yayın organı olan Gençlik Spor dergisine yapan Barbolini, milli takımla ilgili hedefleri ve oluşturmak istediği sistemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kariyeri açısından yeni bir dönemin başladığını belirten Barbolini, "Milli takım ile ilgili orta vadedeki en önemli hedefim, dünya sıralamasındaki mevcut durumu daha yukarıya taşımak olacak. Bu konu benim için oldukça önemli. Uzun vadedeki hedefim ise elde edilen başarıların devamını sağlamak için geleceğin milli takım oyuncularını bu düzeyde oynayabilecek seviyeye getirmektir" dedi.
A Milli Kadın Takımı'nın, 2003 yılında kişisel becerileri çok yüksek olan bir nesil yakaladığına değinen ünlü İtalyan antrenör, "Bu durum, oyunculara hem milli takımda hem de kendi kulüplerinde becerilerini geliştirme ve kalitelerini arttırma fırsatı tanıdı. Bu sayede oyuncular her geçen gün, hem milli takım hem de kulüp bazında hedef yükseltti ve bugüne kadar istikrarlı bir şekilde hedeflerine ulaştı. Ancak tabii Türkiye'de kadın voleyboluna verilen değerin de bu noktalara gelinmesinde önemli rolü olduğunun altını çizmek lazım" diye konuştu.

"LİGİN KALİTESİ, MİLLİ TAKIMIN GELİŞİMİNİ TETİKLİYOR"
Bayan Milli Takımlar Başantrenörü Massimo Barbolini, Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nin oyuncu kalitesi ve yapılan yatırım anlamında Avrupa'nın sayılı ligleri arasında yer aldığını söyledi. "Bu durum beraberinde milli takım oyuncularımızın gelişimine çok önemli katkılar sağladı" diyen Barbolini, sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle Avrupa Ligi'nde bulunan takımlar çok yüksek ve birbirine yakın bir seviyede. Bu sebepten, Türk Kadın Milli Takımı'nın ulaştığı mevcut pozisyonu korumak ve geliştirmek, en az bu noktaya gelmek kadar zor çünkü bir maçın sonucu bile Avrupa ve dünya sıralamasında bulunulan pozisyonu değiştirebiliyor. Bu arenada zamanla eklenecek tecrübe ve sistemli bir çalışmayla geliştirilecek küçük ayrıntıların büyük farklar yaratacağına inanıyorum."

"ALTYAPILARDA ÇOK ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİBİZ"
Barbolini, ülke voleybolunun altyapılarda çok önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizerek, "Bunu Yıldız ve Genç Milli Takımlarda alınan derecelerden görebiliyoruz. Bu potansiyelden maksimum yararlanmak ve A Milli Takımda kullanılabilecek kaliteye ulaştırmak için, teknik ve fiziksel gelişimi paralel olarak arttırmak şart; fakat bunun ne kadar uzun ve zor bir süreç olduğunu çok iyi anlayıp, kararlı olup, sabır göstermek gereklidir" açıklamasında bulundu.

MİLLİ TAKIMLARDA YENİ DÖNEM, YENİ SİSTEM
İtalyan antrenör, "Size göre Türk kadın voleybolunun şu anda en önemli ihtiyacı nedir ve milli takımda nasıl bir sistem yaratmayı planlıyorsunuz" şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi:
"Mevcut oyuncuların kişisel beceri ve tecrübelerini geliştirmek ve en kısa sürede A Milli Takım seviyesinde oynayabilecek oyuncu sayısını, 16-18 kişiye ulaştırmak en öncelikli ihtiyacımızdır. Bunun için A Milli Takım hedefleri dışında, bağımsız hedefleri olan 23 yaş altı ikinci bir milli takım oluşturarak bu yaş grubundaki sporcularımıza, uluslararası arenada genç milli takımlardan daha üst bir seviyede oynama şansı verip tecrübe kazandırmayı amaçlıyorum. Genç ve Yıldız Milli Takımlarının çalışma programlarını bu sisteme uygun ve paralel olarak oluşturmayı planlıyorum. Böylece tüm kategorilerde elde edilen başarıların devamlılığını sağlayarak, dünyaca kabul görmüş bir Türk voleybol ekolü yaratabiliriz."
(DY-BÇ-S)

16.01.2013 13:15:55 TSI

Editör: Wan Haber