Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, devre arasında transfer yapmış olmak için transfer yapmayacaklarını söyledi.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından Antalya Belek'te bulunan Gloria Resorts Otel'de düzenlenen "50. Yıl Sporun Zirvesi Eğitim Semineri" öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Siyah-beyazlı takımın ilk yarı perfomansından memnun olduğunu söyleyen Orman, "Bir tek Beşiktaşlıları değil bütün kamuoyunu memnun eden bir takımımız var. Sahada mücadele eden bir ekibimiz var. Hakem hataları oluyor ama bunların iyi niyetli olduğunu düşünüyoruz. Beşiktaş'a yakışır bir şekilde gidiyoruz. Liderle aramızda 3 puan fark var. İkinci yarıya daha da umutlu bakıyoruz" dedi.

"TRANSFER YAPMAK İÇİN TAKIMIN DÜZENİNİ BOZMAM"
Devre arası transfer döneminde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Fikret Orman, "Takım içinde ilk günden beri ücret adaleti oluşturmaya çalışıyoruz. Bazı oyuncularımızla yol ayrılığına
gittik. Bunun nedeni ücret sıkıntısıdır. Onun için buna uyacak oyuncular bakıyoruz. Bazı eksiklerimiz var. Oraları tamamlamaya çalışıyoruz. Ama bir transfer yapmak için takımın düzenini bozmam. Şart değil. Böyle bir prensip kararımız var. Bunlar bir günde bitecek işler değil. Ücret talepleri oluyor. Bizim vereceğimiz ücretler oluyor. Kamuoyunda haberi çıkan veya çıkmayan kimsenin bilmediği görüşmelerimiz oluyor. Artık 10-15 gün içerisinde hepsi netleşir" diye konuştu.

"TÜRKİYE KATAR ÖNCESİ BİR NOKTA DEĞİL"
Fransa'nın Paris Saint Germain takımında forman giyen Nene'nin gündemlerinde olduğunu hatırlatan Orman, "Türkiye katar öncesi bir nokta değil. Bizim ülkemizi ve bizim ülkemizde yapılan sporu Katar'la mukayese etmeye kalkıldığı zaman ben tepkili oluyorum. Bizim ve ülkemizin şartları belli. Biz hem ülkemizin dövizini hem de kulübümüzün kaynaklarını en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Olursa bizim şartlarımızda olur olmazsa olmaz. Avrupa'da oyuncuların aldığı ücret skalaları belli. İtalya'da mesela çok büyük bir gerileme var. Fransa'da vergilerle beraber çıktığı nokta belli. Almanya'da zaten eskiden beri öyledir. İspanya'da 2 tane büyük kulübün haricinde ordada belli. Premier Lig yayın açısından çok fazla bir lig. Türkiye'de Avrupa'nın 6. Büyük ekonomisi. Bunların rakibi ancak Avrupalılar olabilir. İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. Ona layık olan bir duruş gerçekleştirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Takımla sözleşmesi fesh edilen Quaresma için ise Orman, "Arktık bizim konumuz değil. Quaresma bizim oyuncumuz değil. Allah yolunu açık etsin" şeklinde konuştu.
Fikret Orman sezonda sonunda siyah-beyazlı takımın şampiyon olacağını söyleyerek sözlerini tamamladı.
(BÇ-EYB-S)

26.12.2012 11:26:45 TSI

Editör: Wan Haber