Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Bursa'da katıldığı panelde Bursaspor camiasına uzattıkları zeytin dalı ile okun yaydan çıktığını ve yeni bir sayfa açmak istediklerini söyledi.
Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, Bursaspor camiasına zeytin dalı uzatma adına geldiği Bursa'da Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Bursa Şubesi'nin paneline katıldı. Merinos Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele Bursa yerel medya temsilcileri ve davetliler katıldı. Panelde konuşan Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Bursa Şubesi Başkanı Adem Vural, panelin sporda barışın sağlanması adına yapıldığını söyledi.

"REKABETİN KAN DAVASINA DÖNÜŞMESİ NORMAL DEĞİL"
Panele katılan Bursa yerel medya temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Başkan Fikret Orman, "Çok şanssız yaşanan 3 Temmuz süreci futbolu çok fazla aşağıya indirdi. Akabinde sporda şiddet, kupaların gelmesi gitmesi, bunlar insanları spordan soğutuyor. Real Madrid-Barcelona maçında Türkiye'den 500-600 kişi o rekabeti izlemeye gidiyor. Bursa'nın kurucu üyelerinden bir tanesi bizim efsane kaptanımızın babası. Şuandaki hocası Beşiktaş'ın evladı. Bursa'nın en önemli oyuncuları bize, bizden de Bursa'ya transfer oldu. Rekabet olmuştur ama kan davasına dönüşmesi normal değil. Kavgada iki taraf vardır ve iki tarafta zarar görür. Böyle kavgalar olduğu sürece toplum içine çıkan insanlar var. Camiaları toplum tarafından seçilen liderler yönetirler" dedi.

"NE PROBLEM VAR?"
Bursaspor ve Beşiktaş camialarındaki problemin ne olduğunun bilinmediğini ifade eden, "Bursaspor ile Beşiktaş arasında problem var. Ne problem var? Belli değil. Bunların körüklenmesi sonucunda demeçler, taraftara teslim olmalar, bunları buraya getiriyor. Bursaspor İstanbul'a gelmiş kavgalar, gürültüler. Beşiktaş Bursa'ya gelince yine aynı olaylar. Bu mudur spor? Biz bize göre Türkiye'nin en büyük en eski kulübüyüz. Öncü bir camiayız. Biz bu çirkinliklerin ortadan kalkması için elimizden gelen desteği vermek için adım attık. Bilgisayar ekranından binlerce şey söyleyen insanlar tepki gösteriyor. Bizim internet sayfamız var. Orada anket kutusu açarız. Bursaspor ile barışalım mı? Barışmayalım mı? Diye. Oradaki cevaba göre hareket edelim. Bu mudur yöneticilik?" diye konuştu.

"OK YAYDAN ÇIKTI"
Bursa'ya gelirken çok büyük beklentiler içinde olmadığını ifade eden Orman, "Bir ziyaret ile ortadan kalkacak bir şey değil. Ben insanların bizi algılandığını düşünüyorum. Pozitif bir hava dolaşmaya başladı. Herkes kral çıplak demeye başladı. İnsanların doğruya gidişine başlangıç yaptık. Biz buna pozitif katkıyı veririz. İki kulübün hocası da bizim eski kaptanlarımız. İbrahim bey bizim dostumuz. Husumeti olmayan insanlarız. Ok yaydan çıkmıştır. Biz adımımızı attık. Bugün yarın olmayacaktır. Yavaş yavaş etki gösterilecektir. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorunda" şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ'IN 5 OYUNCUSUNU BURSASPOR TRANSFER ETMİŞTİ"
Taraftarlara karşı tavizkar durumlarının olmadığını dile getiren başkan Orman, "Ben taraftarlar bir araya gelsin otursun, barışsınlar beklentisi içinde değilim. Böyle bir şey olmaz da. Ben başkan olduğum zaman Bursaspor başkanı hayırlı olsuna gelseydi, o günden başlardı dostluklar. Beşiktaş'ın 101. yılda Bursaspor'un küme düşmesiyle ilgili Beşiktaş'ın sebep olduğu iddiaları atıldı. Küme düşme bir maçta yapıldıysa oyuncular tarafından yapılmıştır ama daha sonra Beşiktaş'ın 5 oyuncusunu Bursaspor transfer etmişti" diye konuştu.

"BURSALI TARAFTARLAR BENİM MUHATTABIM DEĞİL"
Bursaspor taraftarların Beşiktaş'tan özür beklediğinin hatırlatılması üzerine Orman, "Bursalı taraftar arkadaşlar benim muhatabım değil. Onların fikirlerine cevap vermek zorunda değilim. Diyelim ki benim çocuğumu kaçırdılar. Bursaspor ile olan maçta da Beşiktaş'ı. Beşiktaşlılar Bursalıları dövmüş? Ben ne yapacağım? Bizim olduğumuz yönetimde taraftar takımın uçağıyla gelemez. Kampa gelip futbolcular ile konuşma durumu da olamaz. Taviz verildiği sürece başka bir güç çıkıyor. Taraftarımız öyle dedi diye biz bunu yapamayız. Beşiktaş'ı başkan ve yönetim kurulu temsil eder. Bunları başka mercilere götürüp, topu taca atmak bizim tarafımızda olmaz. Maçlardan olaylar çıkmış. Ben neden çıkmış? Nasıl olmuş? Bilmiyorum. Eskiyi değiştiremeyeceğimiz için beyaz sayfa açmak istiyorum" dedi.

"BEŞİKTAŞ KİTLESİ ARASINDA İNANILMAZ BAĞ VAR"
Rakip camialara karşı uzatılan zeytin dalını tüm rakipler için yapmak istediklerini ifade eden Orman, "Biz bunu bir tek Bursa ile değil. Tüm rakiplerimiz ile yapmak istiyoruz. Yarın saat 5'te tekerlikle sandalye maçı tekrar oynanacak. Bu maça Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile beraber gideceğiz. Beşiktaş bir tek Rizespor'a mağlup olmadı. Onun çıkış noktası Samsun maçıydı. Ben Beşiktaşlılar ile iyi temas kurarım. 4 bine yakın kombineliyi bire bir tanırım. Bende Beşiktaş kitlesi arasında inanılmaz iletişim vardır" ifadelerini kullandı.

"BURSASPOR'A RANDEVU TALEBİMİZ OLMADI"
Bursaspor camiası ile görüşme talebinin olmadığını ifade eden başkan Orman, "Ben devletin bakanı değilim. Ben Beşiktaş tarafıyım. Herkesi bir araya getirecek durumum yok. Niyetimi ortaya koyuyorum. Biz kavga etmekten kaçınmayız. Sakinde dursam kavgacı biriyim. Herkesi bir araya getirelim diye bir toplumsal görevin adımını attık. Bursasporlu yöneticilerden randevu talep etmedik. Böyle bir şeye ihtiyacımız yok. Biz İbrahim başkan ile her zaman konuşuruz. Benim çok değerli derneğim var. Onların yemeğine katılmak için geldim. Bunu daha da ileriye götürüp, zeytin dalı uzatalım dedik. Benim ne Bursaspor'a gitme, ne de görüşme talebim olmadı" diye konuştu.

"BU İŞ 5 DAKİKADA ÇÖZÜLÜR"
Bursa Milletvekili Bülent Arınç'ın Beşiktaş kongre üyesi olduğunu hatırlatan Orman, "Sayın Arınç Bursa ile çok ilgilidir. Çok şeyler yapılabilir. Bu problem 5 dakikada da çözülebilir. Yeter ki iyi niyet olsun. Bugün hiçbir zaman bir gün olmayacak. Ben eskiden olan olayları düzeltemem. Ben yeni bir beyaz sayfa açabilirim. Beşiktaş'ın olumlu adımları varsa yanlış adımları da olabilir. Beşiktaş çok büyük bir camia. Çok önemli kültürü olan camia" dedi.

"BİR SEZON SONRA BORÇSUZ BİR BEŞİKTAŞ OLACAK"
Bir sezon sonra borçsuz bir Beşiktaş olacağının altını çizen Başkan Fikret Orman, "585 milyon borçla Beşiktaş'ı aldık. Mayıs sonunda 450 milyon liraya inmiş olacağız. Bir sezon sonunda ise Beşiktaş'ın gündeminde borç olmaz. 1 buçuk sene planlarımız yerinde giderse stadımızı da halledeceğiz. 26 Şubat'ta mali kongremiz var" dedi.
3 Temmuz süreci ile ilgilide görüşlerini aktaran Orman, "3 Temmuz süreci artık milat oldu. Yanlışlıklar yapıldı, bitti. Kalan sağlar bizimdir" dedi. Başkan Orman ayrıca, Bursaspor'dan hiçbir oyuncu ile ilgilenmediklerini ifade etti.
(MA-MFS-MFS-S)

15.01.2013 18:19:23 TSI

Editör: Wan Haber