Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yıldız oyuncuları Fernandes ve Almedia'yı satma gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.
Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, çeşitli temaslarda bulunmak adına geldiği Bursa'da, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'yı ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Beşiktaş'ın büyük bir camia olduğunu ve ilk adımı kendilerinin atması gerektiğini ifade eden Orman, "Tabiki herkes kendi taraftarını destekleyecek ve aradan espriler olacak ama. Biz büyük camiayız. İlk adımı atmak bize düşerdi. Biz onun gereğini yapıyoruz" dedi.
Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın, 'Barışı tabanda sağlamak lazım. Taraftar emrivaki iş yapmaz' açıklamasını değerlendiren Orman, "Bursa'ya barış için geldim. Polemiğe girmek istemiyorum. Biz kendi niyetimizi söylüyoruz. İbrahim başkanın kendi fikridir, saygı duyuyorum ama ben kendi düşüncemin doğru olduğuna inanıyorum. Çünkü bu gibi şeyler dünyanın her yerinde liderler tarafından çözülür. Biz bu işe soyunduysak, bu işlerden kopmamak lazım" diye konuştu.
Bursaspor yönetimi ve taraftarlar ile görüşme yapmayacağını ifade eden Orman, "Ben camia başkanıyım. Ancak kendi seviyemizdeki kişileri muhatap alırım" diye konuştu.

"FERNANDES'İN SÖZLEŞMESİNİ UZATMAK İSTİYORUZ"
Yıldız oyuncuları Fernandes'e tekliflerin olduğunu ifade eden Fikret Orman, "Birçok oyuncumuza talepler oluyor. Bu da başarılı gittiğimiz için oluyor. Fernandes ile ayrılmak istemiyoruz. Hatta uzatmak istiyoruz. Fernandes ile görüşmemiz olmadı. Şuanda en çok konstre olduğumuz konu ligin ikinci yarısı. Beşiktaş'ın gücü herkese yeter. Beşiktaş'ta transferleri başkan yapmaz. Orada çok yetkili, düzgün arkadaşlarımız var. Ben sadece işin en sonunda oluyorum. Onu da gizli olarak yapıyorum. Bizim takımımız liderin 3 puan gerisinde olduğuna göre başarılı bir takımımız var. Sezon başında 'Beşiktaş, lisanslarını alamaz, o parayı ödeyemez' denirken, şuanda transfer yapın diye baskı yapılıyor. Demek ki iyi şeyler yaptık. Ben kamuoyu baskısına göre transfer yapmam. Arkadaşlarımın da öyle bir niyeti yok" diye konuştu. Orman, ayrıca Fernando Torres isminin gündemde olmadığını söyledi.

"TAKIMIMIZIN DENGESİNİ BOZMAK İSTEMİYORUZ"
Bir gazetecinin Almeida'ya teklif var mı? Astronomik bir teklif gelirse satmayı düşünür müsünüz? sorusuna ise Orman, "Bizim bütün oyuncularımıza teklifler geliyor. Fakat bir şuanda takımımızın dengesini bozmak istemiyoruz. Almedia, profesyonelliği, insanlığı ve Beşiktaş'a uyumu ile çok memnun olduğumuz futbolcu. Fernandes ile de birlikte olmaktan çok memnunuz" cevabını verdi.
(MA-RFK-S)

15.01.2013 13:30:59 TSI

Editör: Wan Haber