Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Bursaspor ile Beşiktaş arasındaki husumeti kaldırmak istediklerini söyledi. Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ise, bu konuda taraftarların birbirleriyle anlaşması gerektiğini ifade etti.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, bir televizyon kanalında yayınlanan spor programına önemli açıklamalarda bulundu. Orman, bu akşam Bursa'da yeşil beyazlı yöneticilerle yemekte buluşacağını dile getirdi. Bu işe son verilmesi için girişimlerde bulunacağının altını çizen Orman, "Spora önderlik eden kurumların arasındaki husumeti doğru bulmuyorum. Taraftarlar arasında bir şey olmuş olabilir. Bunları mazeret olarak görmenin anlamı yok. Ortadaki husumeti kaldırmamız gerekiyor. Sporun güzelliğini öne çıkarmak bizim görevimiz olduğu için bir iki adım atmak istedik. Bursalı arkadaşlarıma bu akşam yemek yiyeceğim görüşeceğiz. Çok abartılacak bir mevzu yok. Ben taraftarlarla görüşmem. Bursaspor kulüp yöneticileri ile görüşeceğim" dedi.

"BURSA'DAKİ MAÇLARA GİDECEĞİM"
Bu durumun bitmesi gerektiğini söyleyen Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başka Yazıcı kendi ilini iyi bilir. Benden de daha tecrübelidir. Tabii ki bu bir toplumsal olay. Buna katılıyorum ama bu baştan başlayacak bir şeydir. Biz başkan ile bir araya geliriz. Bunlar her zaman olacak. Bizlerin arasında zaten bir problem yok. Yalnız biz bu işin ön adımını atabiliriz. Bu yukarıdan aşağıya dalgalar halinde gidebilir. Yaşanan olaylar organize olaylar değil, bir kan davası yok. Kimler kimlerle barışıyor. Biz dost camialarız. Ben Bursa'daki maça tabii ki gideceğim. Yüzde bir milyon eminim ki çok iyi ağırlanacağız. Olay olacaksa iki takım taraftarı da gitmesin. Artık bu yasakların kalkması gerektiğini Spor Bakanı da açıkladı. Zaten ilk maça Bursaspor taraftarı gelmedi. Bizim de bu sene gitmemiz adil olmaz. Önümüzdeki sene bu yasaklar kalkar. Mesela bu işe katkıda bulunabilmek."

"ÇARŞAMBA GÜNÜ ENGELLİ BASKETBOL MAÇINI ÜNAL AYSAL İLE BİRLİKTE İZLEYECEĞİZ"
Olayların bitmesi adına adım atacaklarının kaydeden Orman, "Her görüşe saygım var. İbrahim Başkan'ın sözlerine de saygım var ama katılmıyorum. Biz Beşiktaş camiası olarak bu tür olayların ortadan kalkması adına her şeyi yapacağız. Çarşamba günü olaylar nedeniyle ertelenen engelli basketbol maçı var. Ben maça katılacağım, Ünal Aysal da katılacak. Maçı beraber izleyeceğiz" açıklamasını yaptı.

İBRAHİM YAZICI: "TARAFTAR BİRBİRLERİYLE ANLAŞMALI"
Orman ile eskiden beri dost olduğunu ifade eden İbrahim yazıcı ise, "Orman'ın düşüncesi kendi açısından doğru olabilir. Ben bir noktaya katılmıyorum, 'Biz yaptık oldu' gibi bir durum olamaz. Bu işin tabanda olması gerekiyor. Bunlarla birlikte karşılıklı görüşülmeli. Biz ona yardımcı olabiliriz ama taraftarlar anlaşmalı. Bizim anlaşmamız yetmiyor. Bursa'da aylarca Beşiktaş olayları nedeniyle hapis yatan 60 taraftar var. Bunlar hemen unutulmaz. Bununla ilgili ben ağır cezada yargılanıyorum. Ben ne yaptım ki? Bu gibi konular hassas konulardır. Önce taraftarların birleşmesi gerekiyor. Sadece Fikret Bey ile bizim konuşmamızla olmaz" şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ KONUSUNDA EN BÜYÜK ZARARI BURSASPOR GÖRDÜ"
Beşiktaş taraftarları yüzünden baya cezalarla karşılaştıklarını aktaran Yazıcı, "Tribünlerde olası bir barış durumunun olmayacağına inanıyorum. Sadece küme düşme olayı değil. Mesela İstanbul'da bir maç oldu. Taraftarlarımızla gittik. Maç sonrası taraftarlarımız bıçaklandı. Bunlar unutulur şeyler değil. Ben Bursa taraftarının düşüncesini iyi biliyorum. Bu iş Fikret kardeşimin dediği gibi olmaz. Herkesin kendine göre bir görüşü var. Bakan Bey'in bir şey demesi fark etmez. Bu laflar popülist yaklaşımlar. Fikret Bey'in iyi niyetiyle bu işler olmaz. Tabanın yaklaşımı bu konuda çok önemli. Beşiktaş konusunda en büyük zararı hep Bursaspor gördü" şeklinde konuştu.
(AF-RFK-S)

14.01.2013 14:27:06 TSI

Editör: Wan Haber