Türkiye'de 7 şehirde düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası öncesi FIFA yetkilileri, Kayseri Kadir Has Stadı'nda incelemelerde bulundu.
21 Haziran 13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan FIFA U20 Dünya Kupası öncesi FIFA yetkilileri ilk maçın oynanacağı ayseri Kadir Has Stadı'nda incelemelerde bulundu. İncelemeye FIFA Turnuva Direktörü Inaki Alvarez, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Uluslararası Etkinlikler Koordinatörü Süheyl Önen ve çok sayıda FIFA yetkilisi katıldı. İnceleme sırasında açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Kayseri olarak heyecanlıyız. Bu turnuvanın ülkemizde yapılması hepimiz açısından gurur verici. Turnuvaya 201 gün kaldı. 201 gün sonra misafirlerimiz burada olacak. Biz onları güzel bir şekilde ağırlayacağız. Tabi onlar mücadele edecekler ama biz burada ev sahipliği yapacağız. Biz şehrimizi tanıtacağız. Misafirlerimize ev sahipliğinin bütün inceliklerini göstereceğiz. Burada Kayseri'yi temsil edeceğiz. Doğrusu bu stadyum zamanında çok sıkıntılar çekilerek yapıldı. Şimdi bu güzel günleri yaşadık. Bundan gurur duyuyoruz" diye konuştu.
FIFA Turnuva Direktörü Inaki Alvarez ise, "Turnuvaya verdikleri destekten dolayı Kayseri'de bulunan yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Kayseri'nin stadı gerçekten çok güzel. Bugüne kadar bize hep yardımcı oldular. Bundan sonrada yardımcı olacaklarına inanıyoruz. Bildiğiniz gibi açılış maçı Kayseri'de olacak. Bizlerde koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Şuan her şey yolunda. Burada tek yapmamız gereken stadyumları taraftarla doldurmak" şeklinde konuştu.
Uluslararası Etkinlikler Koordinatörü Süheyl Önen de, "Bizim uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapma şansımız olacak. Bu çok büyük bir organizasyon. Aşağı yukarı dünyada 500 milyon kişi bu turnuvayı takip edecek. Memleketimizin tanıtımı açısından gerçekten çok önemli. Biz her bakımdan çok başarılı olacağımıza inanıyoruz. İnşallah hayırlı olur. Bizler Kayseri'nin misafirperverliğini biliyoruz. Bu açıdan endişemiz yok" dedi.
Konuşmaların ardından turnuvanın maskotu Kanki, Kayseri Büyüşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye maç bileti ve futbol topu hediye etti.
(OD-RFK-S)

01.12.2012 12:34:42 TSI

Editör: Wan Haber