Haziran ayında Türkiye'de gerçekleştirilecek olan U20 Dünya Kupası maçları öncesi Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerinden oluşan heyet stat incelemelerine Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda devam etti.
2013 yılında Türkiye'de düzenlenecek olan 20 Yaş Altı Dünya Futbol Şampiyonası öncesi FIFA yetkililerinin statlardaki incelemesi devam ediyor. FIFA ve TFF'den gelen heyet, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun çiminden, çizgilerine, saha uzunluğuna, koltuklarına, basın odası ve tribününe, soyunma odaları, sağlık odası ile koridorlardan tuvaletlere, takım otobüsünün park edeceği yerlere kadar detaylı bir inceleme yaptı. Bol bol not tutan heyetin, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'ndan memnun kaldığı ifade edilirken, arka arkaya yapılacak müsabakalar nedeniyle soyunma odası sayısının arttırılması talep edildi.
Yapılan incelemelerin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, U20 Dünya Kupası'na da Trabzon'un ev sahipliği yapacağını belirterek, "FİFA'nın dünya çapında bir numaralı organizasyonu olan dünya kupasından sonra ikinci büyük organizasyonu olan U20 Dünya Kupası'nı ülkemizde gerçekleştirecek. Bunun bir ayağının Trabzon'da olacak olması gayet doğal çünkü bunu Trabzonspor'un sayesinde rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu organizasyonun Türkiye'de yapılacak olması ülkemizin tanıtımı ve futbolunun bir adım daha yukarıya taşınması anlamında çok önemli bir etkinlik" dedi.
FIFA Müsabakalar Sorumlu Vekili Rhia Martin ise, FIFA'nın en büyük 2. organizasyonu olan U20 Dünya Kupası'nın, Türkiye'de yapılacağını vurgulayarak, "Trabzon'da ev sahibi şehirlerden bir tanesi. Biz burada olmaktan çok memnuniyet duyuyoruz. Hem FIFA hem Trabzon şehri için çok büyük bir deneyim olacak. Burada çok önemli maçlar oynanacak. Yarı final karşılaşması burada oynanacak. Buraya yaz boyunca turnuvanın ve futbolun yıldızları geleceği gibi ülkenin 4 bir köşesinde futbol coşkusu yayılacak. O yüzden biletler satışta, bütün aileleri, çocukları ve futbol severleri stadyumlara bekliyoruz. Yaz boyunca çok büyük bir futbol ortamı oluşacak. Trabzon'un ve Trabzonspor'nda şehir olarak bu turnuvaya ne kadar hazır olduğunu, turnuvaya ev sahipliği yapma konusunda ne kadar coşkulu olduğunu gördük" şeklinde konuştu.

NEVZAT ŞAKAR: "TRABZONSPOR OLARAK ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ"
Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ise, Trabzonspor olarak ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyleyerek, "Böyle bir organizasyonun şehrimizde yapılmasından memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim. U20 Dünya Kupası Organizasyonun da Trabzonspor olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza söz veriyoruz. Bu büyük organizasyonu ülkemize ve şehrimize kazandıran FIFA ve TFF yetkililerini teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

MUSTAFA BEYAZLI: "2020 AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN ÖNEMLİ BİR REFERANS OLACAK"
TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı ise, bu organizasyonun Türkiye'nin ve Türk futbolunun tanıtımı açısında önemli bir fırsat olduğunu dile getirerek, "2020 yılında alınması hedeflenen Avrupa Futbol Şampiyonasında önemli bir referans olacağını düşüncesindeyiz. 7 tane ilde yapılacak olması da bu şehirlerin tanıtımı açısında önemli bir fırsat olarak bakıyoruz" ifadesinde bulundu.
Açıklamaların ardından şampiyona maskotu 'Kanki' Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'a maç bileti ve futbol topu hediye etti. Heyet ve turnuvanın maskotu 'Kanki' gazetecilere poz verdi.
(GÖK-BH-S)

05.12.2012 13:28:15 TSI

Editör: Wan Haber