Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası'na CONCACAF'tan (Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Konfederasyonu) katılacak 4 takım belli olucak. Kuzey,Orta Amerika ve Karayipler'in U-20 kategorisindeki en iyi 12 ekibi, FIFA U20 Dünya Kupası biletini kapabilmek için Meksika'nın Puebla şehrinde bugün başlayacak olan CONCACAF U20 Şampiyonası'nda bir araya gelecek.
3 Mart'ta sona erecek turnuvada takımlar, 3'erli olarak 4 grupta mücadele edecek. Gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar çeyrek finale yükselmeye hak kazanacak. Çeyrek finalde mücadeleleri sonunda yarı finale yükselecek 4 ülke, Haziran ve Temmuz aylarında Türkiye'de dünya vitrinine çıkma şansına erişecek.
Turnuvada A Grubu'nda ABD, Haiti ve Kosta Rika; B Grubu'nda Kanada, Nikaragua, Küba; C Grubu'nda Jamaika, Panama, Porto Riko; D Grubu'nda ise Meksika, El Salvador ve Kuraçao kozlarını paylaşacak.
FIFA U20 Dünya Kupası Turnuvasına katılması kesinleşen 15 ülke ;
Türkiye, UEFA'dan İspanya, Fransa, İngiltere, Portekiz, Yunanistan, Hırvatistan; AFC'den Güney Kore, Avustralya (Asya Elemeleri'nden finallere yükseldi), Irak, Özbekistan; CONMEBOL'dan ise Kolombiya, Paraguay, Uruguay, Şili'den oluşuyor
Şampiyonaya CAF'tan 4, OFC'den 1 olmak üzere katılacak diğer takımlar ise önümüzdeki günlerde belli olacak.
(GÖK-EYB-S9

18.02.2013 11:43:12 TSI

Editör: Wan Haber