Manisa Valiliği tarafından başlatılan Umutlar Çiçek Açsın projesi çerçevesinde Saruhanlı Anadolu Lisesi öğrencileri ile Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bünyesindeki Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi'nde (AMATEM) tedavi gören hastalar gösteri maçı yaptı.
FİFA Kokartlı Milli Hakem Yunus Yıldırım'ın yönettiği maçı hastane başhekimi Dr. Ahmet Ayer, Okul Müdürü Hüseyin Kırtaş, öğrenciler ve hastane personeli izledi. Maç öncesi hastaneye ziyarete gelen öğrencilere görevli doktor Aslıhan Esnek tarafından madde bağımlılığı konusunda bilgi verildi. Eğitimin ardından etkinlikle ilgili konuşan Başhekim Dr. Ahmet Ayer, 'Umutlar Çiçek Açsın' projesi kapsamında pek çok etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Etkinliğimizdeki amacımız toplumumuzda madde bağımlılığına karşı duyarlılığı artırmak. Daha sonra sivil toplum ile hastanenin buluşmasını sağlamak. Toplumla birlikteliğimizin ve işbirliğimizin olduğunu kamuoyuna göstermek istedik. Hastalar ile öğrencilerimiz birbirleriyle kaynaştığının göstergesi olarak bu gösteri maçı örnek gösterebiliriz'' dedi. Ayer ayrıca, hastane bünyesinde ilk defa hastalarla öğrenciler arasında bir gösteri maçının olduğunu söyledi.
Toplumun madde bağımlılığı konusunda bilgilendirilmesi ve duyarlı hale gelmesi gerektiğini kaydeden Milli Hakem Yunus Yıldırım da şunları söyledi; "Hedefimiz gençlerimizi madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirmek ve önüne geçmektir. Gösteri maçı ile gençlerimizi spora yönlendirmek istiyoruz. Ergenlik çağında çıkabilecek bir takım olumsuzlukların önüne sporla geçmek istiyoruz. İnanıyoruz ki bu etkinliğimizle topluma bir mesaj vermiş oluruz'' Böyle bir maçı ilk defa yönettiğini söyleyen Yıldırım, "Bulunduğumuz konum itibariyle bu ve bunun gibi bir takım farklı etkinliklerde yer aldık. Bu maçta benim için bir ilk oluyor" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Milli Hakem Yunus Yıldırım ve Başhekim Dr. Ahmet Ayer, madde bağımlılığına 'hayır' demek için kırmızı kart gösterdi.
Hastane bahçesindeki halı sahada 45 dakika süren maçı AMATEM bünyesinde tedavi gören hastalar 9-4 kazanarak sahadan zaferle ayrıldı. Maçın sonunda etkinliğe katılanlara ikramda bulunuldu.
(AY-ÖND-YB-HO-Y)

12.12.2012 18:14:34 TSI

Editör: Wan Haber