HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 3 vekil hakkında dokunulmazlıkların kaldırılması istemiyle hazırlanan fezlekeler Başbakanlığa gönderildi.

Adalet Bakanlığı, HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ’ın yanı sıra milletvekilleri Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü hakkındaki fezlekeleri Meclis’e göndermek üzere Başbakanlığa sundu.

Diyarbakır Cumhuriyet başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanları ile 3 milletvekili hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” ve “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı’na göndermişti.

Erdoğan Nijerya’dan çağrıda bulunmuştu

Fezlekeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, HDP’li vekillerin dokunulmazlıkların kaldırılması için Nijerya’da yaptığı çağrının hemen ardından geldi.

Erdoğan, Nijerya’ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlamış, “Terörle ilintili olanların dokunulmazlıklarının kaldırılması lazım. Çok sayıda fezleke var. Dokunulmazlıkların kaldırılması veya kaldırılmaması parlamentoda neticeye bağlanmalıdır. Parlamentoda bu işe evet diyecek birçok milletvekili olduğuna inanıyorum” demişti.

Editör: Wan Haber