Edirne Valisi Hasan Duruer'in talimatı doğrultusunda Edirne İl Özel İdaresi tarafından alınan değişik türde müzik aletleriyle Fevzipaşa İlköğretim Okulu'nda 'Müzik Atölyesi' kuruldu. Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne teslim edilen müzik aletleri, Roman öğrencilerin ağırlıkta olduğu okulda büyük bir sevinçle karşılandı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Roman çocuklarının müzikal anlamda iyi bir eğitim almasını istediklerini söyledi. Roman çocukların müziğe olan yatkınlığından bahseden Şallı, "Müzik atölye çalışmasında sadece Roman öğrencileri değil, Roman olmayan öğrencileri de görmek istiyoruz. Dernek olarak Roman vatandaşlarımızın eğitim ve sosyal sorunların çözümüne katkı vermenin yanında sosyal yardım çalışmalarını da imkânlarımız ölçüsünde yapıyoruz" dedi.
Dernek olarak projelerin yalnızca Avrupa Birliği'nden alınan hibelerle yapılmayacağına vurgu yapan Şallı, "Devletimizin kurumları zaten Romanların hizmetinde. Edirne'de dezavantajlı gruplara yönelik ilk müzik atölyesi kuran Roman Derneği olmaktan da gurur duyuyoruz" diye konuştu.
(ORA)

08.02.2013 17:25:50 TSI

Editör: Wan Haber