Bölge Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre: Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Ak Parti Milletvekili Adayı Hamdullah Şevli'nin verdiği yemekte, boykotçulara sert eleştirilerde bulundu. Özgökçe,"Dava insanları memlekete hizmet için yola çıkar. Dava insanları inandığı davaya kendini feda eden insanlardır. Kimse kendi menfaati için hareket etmemelidir. 'Ben varsam bu dava var, ben yoksam bu dava yok' demeye kimsenin hakkı yoktur." dedi.


Ak Parti Van 5. sıra milletvekili adayı Hamdullah Şevli bir düğün salonunda partililere yemek verdi. Yemeğe Van Milletvekili Adayları Burhan Kayatürk, Ömer Çaha, Nahide Hakan, Faruk Alpaslan, Özge Burak Değer, Yakup Aladağ, Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, ilçe başkanları ve çok sayıda üye katıldı.


Öncellikle yemekteki koordinesizlikten dolayı katılımcılardan özür dileyen Şevli, seçim çalışmalarının devam ettiğine vurgu yaparak, "Gerçekten Van'ın geleceği için, bölgenin geleceği için, Türkiye'nin geleceği için bu seçimler çok büyük önem arz ediyor. Bizim parti olarak kapı kapı dolaşıyoruz. Bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. AK Parti davasına inanmış birbirinden değerli 128 aday adayı kardeşimiz Milletvekili adayı olmak için müracaat yaptı.  Nihayetinde 8 kişiye adaylık verilecekti.  Bunlardan biri de biz olduk. Bu tamamı ile nasip ve kısmet işidir. Bize değil de başka bir kardeşimize de nasip olabilirdi. Bizler yine saygı gösterecektik.  Aday olmayan kardeşlerimizle birlikte kol kola el ele bu davayı yukarıya taşıyacağız. Bu dönem bize nasip oldu belki önümüzdeki dönem başka bir kardeşimize Milletvekili adaylığı nasip olur" şeklinde konuştu.
 

"SİYASET SABIR İSTEYEN İŞTİR"
Milletvekili adayı Hamdullah Şevli, siyasetin sabır isteyen bir iş olduğunu kaydederek, "Siyaset sabır isteyen bir iştir. Uzun vadeli düşünmek gerekir.  Allah'ın izniyle, diğer siyasi partili rakiplerimizle tatlı bir rekabet içerisinde bu işi sürdüreceğiz. Kavga, gürültü, kargaşa yaşanmadan Van halkımıza rahatsızlık vermeden, vatandaşlar arasında kutuplaşmaya mahal verilmeden seçimleri sürdürmeye özen göstereceğiz.  Bu ilde hepimiz akrabayız, birbirimizi kırmadan birbirimizi üzmeden siyaset yapmalıyız.  Biz hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Güzel bir şekilde yolunda yürüyen gemiyi batırmak isteyenler olabilir. Özellikle dış güçlerin çok yoğun baskısı olduğunu biliyoruz. Bu oyunlara gelmemek gerekir.  Hemen yanı başımızda yanan ateşin içerisine ülkemizi çekmek istiyorlar ama Allah'ın izniyle bunların gücü buna yetmez yetmeyecektir. Ülkemizi yönetenlerde Allah inancı var, Allah rızası için hizmet yapmak anlayışı vardır. Bir insan bir iş yaparken Allah rızası için yapıyorsa Allah'ta ona yardımcı olur. AK Parti neferleri Allah rızası için bu hizmet kervanına katılmışlar. Bizim başka düşünce ve hesaplarımız olmaz. Halkımızın huzuru ve refahı için temiz bir siyaset yapmak için bu yola çıktık. Onun için ilimizin kalkınması için büyük çaba sarf edeceğiz. Bunun içinde halkımızın bizi güçlü bir şekilde meclise göndermesi gerekiyor. Eğer biz güçlü bir şekilde gidersek daha çok yatırım Van'a gelir. Yine dediğim gibi biz halkımızın sorunlarını dinlemek ve çözüm yollarını aramak için kapı kapı dolaşacağız" ifadelerini kullandı.


İl Başkanı Zahir Soğanda, Ak Parti'nin her konuda büyük reformlar yaptığını kaydederek, "Ak Parti hükümete geldiği günden bu yana gerek Van'da gerekse Türkiye'de çok büyük yatırımlara imza attı. İnşallah 7 Haziran seçimlerinde halkımız sandığa giderek Ak Parti'yi bir kez daha tek başına iktidar çıkaracaktır. Böylece Ak hizmetler devam edecektir. Bu kapsamda seçim çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
 

BOYKOT EDEN KÜRESÜNNİLERE ELEŞTİRİ…
Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe'nin hedefinde ise aday seçilmeyip seçimi boykot eden, Küresünniler vardı. Özgökçe, kimsenin çıkarı için hareket etmemesi gerektiğini söyleyerek, "Dava insanları memlekete hizmet için yola çıkar. Dava insanları inandığı davaya kendini feda eden insanlardır. 'Ben varsam bu dava var, ben yoksam bu dava yok' demeye kimsenin hakkı yoktur. Bakın 2011 seçimlerinde bizde aday adayı idik. O dönem nasip olmadı. Hiç unutmuyorum Urartu Oteli'nde 8 milletvekili adayımız bir araya geldi. O zamanlarda bizim onlara destek olmamız gerekiyordu. Sonuna kadar yanlarında olduk. Bu iş nasip kısmet işidir. Eğer nasipse olur, değilse olmaz. Ama maalesef kadere inanan, mümin ve Müslüman olduğunu söyleyen bazı arkadaşlarımız eğer ben yoksam bu gemi batsın diyorlarsa büyük bir yanlışın içindedir. Şuan da adaylıkları tevdi edilmiş olan bütün partilerdeki kardeşlerimize kolaylıklar diliyorum. Rabbim yardımcıları olsun. Diğer siyasi partilerinde barış içinde yarış olmasını diliyorum. Bu memleket için el ele vererek hizmet edelim. Herkes kendi projelerini çok rahatlıkla halka açıklasın. Asla tehdidin veya baskının olmadığı bir seçim diliyoruz. Ak Partili, MHP'li, CHP'li, HDP'li aday sokakta el ele vererek dolaşabilmelidir. Çünkü ortak amaç hizmetse biz bunu bütün partilerde bekliyoruz. Huzur ve kardeşlik içinde bir yanış geçmelidir. İnşallah 7 Haziran seçimleri ülkemiz için hayırlı olur" ifadelerini kullandı.


Ak Parti 4. sıra adayı Faruk Alpaslan, Van'da birçok sorunu çözmek istediklerini belirterek, "Bildiğiniz üzere halkımız 7 Haziran'da sandık başına gidiyor. Bu seçimler çok büyük önem arz ediyor. Şuan Van'daki yatırımlara baktığımızda bir tek Ak Partili vekillerin çabalarıyla yapıldığını görüyoruz. Peki, Allah aşkına bu ilde 4 tane mi milletvekili var. Neden o diğer partideki 4 tane milletvekili Van için bir şey yapmıyor. Neden en ufak bir şey olduğunda Ak Partili vekiller hedef tahtasına dikiliyor. Halkımız onlara 7 Haziran'da bunun cevabını verecektir" dedi.
 

KAYATÜRK'TEN DEMİRTAŞ'A TEPKİ
Ak Parti 1. sıra Van Milletvekili adayı Burhan Kayatürk ise gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kayatürk, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Müslümanlar Kâbe'ye giderler hacı olmak için, Museviler ise Kudüs'e giderler. Onun dışında hiçbir yerde onu yapamazsınız. Evet dini bir inanç açısından dini bir inanç olarak söylemiyorum fakat işçiler açısından da Taksim olmazsa olmaz bir yerdir' açıklamalarına sert tepki göstererek, "Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı Adayı olduğu zaman kanaatimce güzel şeyler söyledi. Güzel konuşmalar yaptı. Birlikten, beraberlikten, barıştan söz etti. Gittiği her yerde güzel mesajlar verdi. Trabzon, Tokat, Mersin, Antalya gibi illerin köylerinde ona oy çıktı. Ama aynı Selahattin Demirtaş bugün çıkmış diyor ki diyanetti ortadan kaldıracağız. Peki, sen bunun yerine ne koyacaksın. Yetmiyor bugünde diyor ki Kâbe neyse bizler için, Taksim'de odurişçiler için. Ya Allah aşkına insanın ağzından çıktığını kulağının duyması gerekiyor. Bunlar mı bu memleket hizmet edecek. Ak Parti'nin 4+4+4 eğitim sisteminin amacı çocuklarımızın İslam'ı öğrenmesi içindir. Dinini öğrensin, imanını öğrensin, hayatını öğensin. Siz ne yapıyorsunuz ya, hani derler ya Devrişin fikri neyse, zikri de odur. Dolayısıyla Ak Partiden başka bir şey yok ortada. Halkın Ak Parti'yi bu seçimlerde güçlü çıkarması gerekiyor" şeklinde konuştu.
Son olarak konuşan Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ise bu işin bir bayrak yarışı olduğunu ve kendisinin bayrağı aday olanlara devrettiğini belirtti.

Editör: Wan Haber