Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Musa Göncü'yü ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın mahalleye bu yıl içerisinde ilk öğretim okulu inşa edeceğini açıkladı.
Orman vasfını kaybetmiş Hazine arazileri olarak bilinen 2-B sıkıntısında dolayı Fevzi Çakmak Mahallesi'nin uzun yıllar kalıcı yatırımlardan mahrum kaldığına işaret eden Başkan Tütüncü, yasalaşan düzenleme ile 2B derdi çözülen mahallede kalıcı yatırımların ve en önemli ihtiyaç olan okulun yapılabilir hale geldiğini aktardı. Tütüncü, mahalleye yakın olan Varsak bölgesine de bir meslek lisesi inşa edileceğini açıkladı.
Mülkiyet problemine rağmen, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde önemli alt yapı hizmetleri yaptıklarını belirtten Başkan Hakan Tütüncü, imar planına uygun şehirleşmenin oluşabilmesi amacıyla mahallede 4 bin 210 metre yeni yol açtıklarını aktardı. Başkan Tütüncü, gerçekleştirdikleri 8 bin metre sathi kaplama, 3 bin metre sıcak asfalt çalışmasıyla bölgede yol hizmeti verildiğini söyledi. Mahallenin, aile sağlığı merkezi ihtiyacını da karşıladıklarını da belirten Başkan Tütüncü, tamamlanma aşamasına gelen 15 muhtar evinden bir tanesini de Fevzi Çakmak Mahallesi'ne inşa edeceklerini kaydetti.
Başkan Hakan Tütüncü, tapulanma işlemlerinin bitmesinin ardından, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde pek çok hizmet yapacaklarını sözlerine ekledi.
(SK-Y)

12.02.2013 11:11:47 TSI

Editör: Wan Haber