Bu kapsamda 5 bin 401 tapuya el konulurken, tapuların 3 bin 314’ü Hazine’ye, 2 bin 87’si ise Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Fethullahçı Terör Örgütü'nün toplam 5 bin 401 taşınmazına el koydu.

Kurs, yurt, okul gibi kuruluşlara ait taşınmazlar ile vakıf, dernek veya şirketlerin tapularından 3 bin 314'ü Hazine’ye, 2 bin 87'si ise Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

HAZİNE’YE DEVREDİLEN TAPULARIN DAĞILIMI

Hazine’ye devredilen tapuların illere göre dağılımına bakıldığında Van’ın ilk sırada olması dikkat çekti. 174 tapulu Van’ı, İstanbul 159, İzmir 155, Ankara 148 tapuyla izledi. Hakkari, Siirt ve Çankırı’da el konulan tapu olmazken, Kastamonu, Sinop, Gümüşhane ve Bayburt’ta ise devredilen tapu sayısı 1 oldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilen tapularda ise İzmir 440 tapuyla ilk sırada yer aldı. Kayseri’de 274, İstanbul’da 165, Konya’da 108 tapu Vakıflar’a devredildi. Hakkari ve Çankırı yine el konulan tapunun olmadığı iki kent oldu.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE DEVREDİLEN TAPULARIN DAĞILIMI

Bakanlık, el konulan tapular arasında en değerlisinin İstanbul Büyükçekmece Fatih Üniversitesi ve arsası olduğunu belirterek, bunun yaklaşık değerini 1 milyar 250 milyon lira olarak belirledi.

Ayrıca Gaziantep Şahinbey Zirve Üniversitesi arsası için 600 milyon, Adana Ceyhan’da bir arsa için 250 milyon, İstanbul’da Üsküdar FEM Dershanesi için 125 milyon değer biçildi.

Kaynak: Ulusalkanal

Editör: Wan Haber