NBC TV izleyicilerine son dakika olarak duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump, FBI, ABD Adalet Bakanlığı ve ABD İçişleri Bakanlığı, Fethullah Gülen'in iadesi için çalışmalara başladığı iddia edildi.

Gülen'in iade dosyası ve 15 Temmuz darbe teşebbüsüyle ilgili iade baskılarının ardından Trump'ın talimata gündeme bomba gibi düştü.

Amerikan NBC televizyonu, Beyaz Saray'ın federal kurumlardan Fethullah Gülen'in iadesinin nasıl mümkün olacağının araştırılmasını istediğini aktardı.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesiyle Türkiye'yi Cemal Kaşıkçı konusunda yatıştırmayı ve Suudi Arabistan yönetimi üzerindeki baskının azaltması hedeflediği iddia edildi.

Beyaz Saray yetkililerinin, Adalet Bakanlığı ve FBI'a Gülen'in iadesine yönelik dosyanın yeniden açılması talimatını verdiği, İç Güvenlik Bakanlığı'na ise FETÖ elebaşının ülkedeki yasal statüsüne dair bilgi sorulduğu ifade edildi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, FBI, Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İç Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.(HürHaber)

Editör: Wan Haber