Saadet Partisi Van Belediye Başkan Adayı Fethullah Erbaş, beraberinde SP Van İl Başkanı Özay İlhan ve yöneticiler ile birlikte Van Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’yı makamında ziyaret etti. Başkan Takva, Saadet Partisi Van Belediye Başkan Adayı Fethullah Erbaş’a başarılar dileyerek, ”Kentin sorunlarının çözümü noktasında önemli adımlar atılmalıdır. Bu konuda belediyeye çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu konuyla ilgili tüccarlarımızla bir anket yaptık. ‘Nasıl bir belediye, nasıl bir yönetici, nasıl bir Van istersiniz’ gibi sorular yönlendirdik. Mart ayında yapılacak belediye başkanı seçimlerine az da olsa katkı sunmak istedik. Bu anketle tüccarlarımızın belediyeden beklentilerini ön plana çıkardık” dedi.

Van’ın sorunlarının konuşulduğu ziyarette sınır ticaret kapılarının açılması konusuna da değinildi. Başkan Takva, Van’ın stratejik bir bölgede bulunduğunu, İran ile ticari faaliyetlerin geliştirilmesi gerektiğine dile getirdi. Takva, “İranla 280 kilometre sınır bulunuyor. Ancak yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı ticaret istenen düzeye ulaşamıyor. Ticaretin gelişmesine yönelik sağlam adımlar atmamız gerekiyor. İhtisas gümrüğünün açılmasıyla ilgili ısrarımız da değerlendirilmelidir. Van depremden sonra çok borçlu kaldı. Şuanda yerel bir krizle karşı karşıyayız. Van’a 17 bin 500 konut yapıldı. Depremden kısa bir süre sonra insanlar yeniden konut sahibi oldu. Bu çok büyük bir başarı fakat bu bölgenin insanı TOKİ konutlarının ödemelerini karşılayacak bir gelire sahip değil. Bölgenin yüzde 80 yoksul bir kesim. Biz de TOKİ konutlarının hak sahiplerine hibe edilmesini ya da mevcut fiyatların düşürülmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu hem Van ekonomisine hem de insanlara büyük bir destek olur” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Van Belediye Başkan Adayı Fethullah Erbaş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Van’a sahip çıkıldığı sürece var olan sıkıntılar kısa sürede çözülecektir. Van’a biraz özen gösterilirse, emek verilirse istenilen her şey yapılabilir. Van’ın birçok sorunu var ve bu sorunlar dile getirilmiyor. Sınır ticaret konusu her fırsatta bile getirilmesi gereken bir sorun. Van’ın sorunlarının çözümü noktasında önemli adımlar atacağız. Van’a sahip çıkacağız ki Van kısa sürede kalkınsın. Van’da her şeyden önce üretim yapılmalı. Yatırımcıların bu konu üzerinde durması gerekir. Bu Van ekonomisini çok kısa sürede güçlenmesini sağlayacaktır” dedi.

Erbaş ve beraberindeki heyet Van TSO’yu gezdikten sonra ziyaret sona erdi.

Editör: Wan Haber